Magazin > Odnosi in prosti čas
1775 ogledov

Sedem skrivnosti ženske masturbacije

ženska hlačke spodnje perilo Shutterstock
Ženske poznajo svoje telo in vedo, kako doseči orgazem hitreje, kot če nalogo prepustijo moškim.

Moški se začuda velikokrat znajdejo v temi, ko je v igri zadovoljevanje ženskih potreb. Ženske pač znajo bolje pritisniti na svoje gumbe. 

Ženske same opravijo hitreje. Medtem ko povprečen moški med spolnim odnosom brez težav doživi orgazem v nekaj minutah, ženske potrebujejo za to med 15 in 20 minutami. Raziskave so pokazale, da veliko žensk lahko doživi orgazem s samozadovoljevanjem v dveh do treh minutah.

Četrtina moških masturbira trikrat na teden, več kot polovica vsaj enkrat tedensko. Ženske to počnejo redkeje. Samo deset odstotkov žensk to počne trikrat na teden, 38 odstotkov pa enkrat na mesec.

Moški se običajno začnejo samozadovoljevati v puberteti, medtem ko se večina žensk tega loti v svojih dvajsetih.

Moškim okolje in atmosfera ne pomenijo nič. Osredotočajo se na nagon in zadovoljevanje svojih potreb. Za ženske pa je ključnega pomena prav vzdušje, pravi Sadie Allison, avtorica knjige Orgazem, po kakršnem hrepenijo ženske. Nekatere se odenejo v zapeljivo spodnje perilo, druge si privoščijo toplo kopel ali pa prižgejo nekaj svečk.

Medtem ko se moški med masturbacijo osredotočijo zgolj na svoj spolni organ, ženske posvetijo veliko pozornosti drugim delom svojega telesa. Dotikajo se bradavičk, stegen, trebuha in drugih erogenih con.

Pri tem so ženske veliko nežnejše od moških. Klitoris ima veliko več živčnih končičev kot glavica penisa, zato je način dotikanja zelo pomemben. Seveda pa si lahko tudi ženske po sprva nežnem dotikanju lahko privoščijo malce bolj grobo obdelavo. 

Največja razlika med samozadovoljevanjem moških in žensk je v cilju tega početja. Če je za moške edini cilj ejakulacija, ženske lahko doživijo zadovoljstvo tudi če ne doživijo orgazma. Podobno kot pri spolnih odnosih. Za ženske je spolni akt brez orgazma lahko prav tako odličen, medtem ko za moške to ne velja. 

Za moške orgazem pomeni veliko fizično olajšanje in zadovoljstvo, zato jih večina po orgazmu potrebuje odmor. Pri ženskem orgazmu ta odmor ni potreben. Žensko samozadovoljevanje lahko vodi v več orgazmov. Vsak od njih lahko traja veliko dlje od moškega orgazma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.