Magazin
100 ogledov

Sedem stvari, ki jih ne bi smeli hraniti v kopalnici

Podstrešna kopalnica Žurnal24 main
Ne glede na vse navade, teh sedem stvari ne bi smeli imeti shranjene v kopalnici. Ne le da jih ta navada lahko pokvari, navada je lahko celo nevarna.

1. Šminka

Šminko ne gre hraniti v vlažni kopalnici, za daljšo obstojnost potrebuje konstantno sobno temperaturo. Spremembe ne le temperature pač pa tudi vlage v kopalnici slabo vplivajo na šminko in njen rok trajanja. Morda je to razlog več, da si v spalnici omislite toaletno mizico?

2. Zdravila

Večino zdravil je potrebno hraniti na sobni temperaturi, razen če v navodilih niso navedeni drugačni napotki. Omarice v kopalnici nikakor niso primerne za hrambo zdravil. Najdite jim primernejše mesto!

3. Električne naprave

V kolikor niso vodoodporne, električne naprave ne bi smeli imeti v kopalnici. Ne glede nato, kako radi poslušate glasbo radijskega aparata, ko se kopate ali tuširate, ne glede na to, kako radi imate fen na dosegu roke, takšnih naprav ne hranite v kopalnici. Ne le da se lahko pojvarijo, obstaja tudi velika nevarnost, če stopijo v stik z vodo ali večjo količino pare.

4. Brivniki

Skoraj gotovo ni stanovanja, v katerem živi odrasli moški, da v njem ne bi bilo brivnika. Če za britje seveda uporablja to napravo. Napaka! Brivnik je bolj podvržen rjavenju, če ga imamo v prostoru z visoko vlago. Brivnik po vsaki uporabi očistite in shranite ven iz kopalnice.

5. Nakit

Vsakomur se zgodi, da pusti prstan, ogrlico, zapestnico ali kak drug kos nakita v kopalnici po tuširanju. Naj vam ne preide v navado, da bi nakit hranili v kopalnici tudi takrat, ko ga ne nosite. Vlaga v zraku bo povzročila njegovo propadanje. Za hrambo nakita izberite raje drug prostor, najbolje spalnico.

6. Brisače in oblačila

Vlažna in mokra kopalnica je idealna za bakterije, zato je bolje, da brisače in obleko, ki je pripravljena za pranje, držite stran od izvora vlage. Če za ta namen nimate drugega prostora, se vsaj pobrigajte, da bo imela vaša kopalnica dobro ventilacijo in da bo dobro prezračena.

7. Lak za nohte

Če želite, da bo vaš lak za nohte zdržal dlje časa, ga držite čim dlje od prostora, kjer se temperatura večkrat dnevno zamenja. Hranite ga na sobni temperaturi. Najboljše na toaletni mizici v spalnici.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.