Svet
11 ogledov

Sedemletna Bana iz Alepa je na varnem

bana tv
Glas iz Alepa, sedemletna Bana, ki je med obleganjem mesta preko tviterja poročala o dogajanju in prosila za pomoč, je evakuirana v Turčijo.

Bana Alabed, sedemletna deklica, ki se je skupaj z mamo preko tviterja oglašala iz obleganega Alepa, je na varnem. Iz zahodnega dela Alepa je bila evakuirana v nedeljo.

Sedemletnica je profil na tviterju odprla septembra, nato pa skoraj vsak dan tvitala o svojem življenju sredi bomb in streljanja, o pomanjkanju, mrtvih prijateljih, ranjenih sorodnikih. Njen zadnji tvit iz Alepa se je glasil: "Prosim, rešite nas!"

Postala je simbolični glas otrok iz Alepa. Bana je srečna in hvaležna, ker je rešena, ne more pa pozabiti, kako so iz hiše, ki so jo zadele bombe, bežali v drug del mesta, kako so tam živeli v strahu, poslušali streljanje, kako niso imeli ničesar za jesti, ničesar za početi.

Bano so skupaj z mamo Fatemah in dvema mlajšima bratoma prepeljali v Turčijo. "Z Bano sva hotelu celemu svetu sporočiti, kako ljudje trpijo v Alepu, kako tam ni več nobenega življenja," pravi mama Fatemah, ki je zdaj begunka. "Žalostna sem, ker zapuščam svojo državo, tukaj puščam svojo dušo. Ne želim živeti kot begunka, želim lepo prihodnost za svoje otroke. Prisilili so nas, da zapustimo svojo deželo. Tukaj ne moremo ostati, ni vode, ni zdravil. Obstreljevali so bolnice in šole," pravi mama, ki razlaga tudi, da so bili po tem, ko so vladne sile zavzele Alep, 24 ur na avtobusu, brez hrane in vode. "Bili smo kot talci."

 

 

Komentarjev 7
  • URIAH HEEP 15:48 21.december 2016.

    DOKAZANO FAKE

  • crniovcar 06:00 21.december 2016.

    jebe

  • Bozidar.Frelih 20:09 20.december 2016.

    In Afganistan. Tam je nek deček, ki si je sam naredu majčko od Messija. Ki je navdušen nad njim. Koliko ima, 5 let ? Ker veste, v Afganistanu, za katerega mi mislimo da je zaostao, je televizij kot dreka. In ...prikaži več kjer redno prenašajo ligo prvakov, tako da petletni otroci to lahko gledajo v živo. Ob enih 3 zjutraj, če računamo še časovno razliko. Ampak nima veze, to se tam dela. In petletni otroci vedo na pamet kdo je dobil zlato žogo, pa pisat tud znajo, latinico namreč. Ma kdo koga ...