Svet
32 ogledov

7-letnik umrl, da bi mami rešil življenje

operacijska soba, operacija, zdravniki Shutterstock
7-letni fantek, ki se je boril s tumorjem na možganih, je žrtvoval svoje življenje, da bi lahko rešil maminega.

Chen Xiaotian je imel komaj pet let, ko so zdravniki v njegovih možganih odkrili maligen tumor, le mesece prej pa so njegovi 34-letni mami Zhou Lu diagnosticirali bolezen ledvic. Čeprav je sprva kazalo, da bo Chen okreval, je bolezen agresivno napredovala in zdravniki so njegovi mami povedali strašno novico, da ne bo dočakal odraslosti.

Mati in sin sta se dve leti borila vsak s svojo boleznijo, sčasoma pa ji je Chen dejal: "Hočem ti rešiti življenje." Oba sta postajala vedno bolj šibka. Zhou je potrebovala zdravljenje z dializo, Chen pa 24-urno oskrbo. Fantek je proti koncu izgubil še vid in postal prikovan na posteljo.

V solzah pristala

Chenova babica Lu Yuanxiu je za britanski Daily Mail povedala, da je poskušala stvari vzeti v svoje roke. "Zdravniki so pristopili k meni namesto k njegovi mami, saj je vse postalo preveč čustveno. Povedali so mi, da vnuk ne bo preživel, a da bi njegova ledvica lahko pomagala moji hčerki, rešil pa bi življenje še dveh ljudi. Govorila sem s hčerko, ki pa ni hotela pristati na to, o tem se ni želela niti pogovarjati," je pojasnila Lu. A mali Chen je slišal njun pogovor in od mame zahteval, da mu pusti, da ji reši življenje. Zhou je v solzah pristala in dejala, da če že mora umreti, bo njena edina tolažba to, da bo del njega živel v njej.

Rešil tri življenja

Zdravniki so po preiskavah potrdili, da se tkiva ujemajo in ko je Chen 2. aprila umrl, so nemudoma pripravili vse potrebno za presaditev. Dečku so odstranili ledvici in jetra ter organe darovali njegovi mami in še dvema pacientoma. Drugo ledvico je dobilo 21-letno dekle, jetra pa 27-letni moški. Tiskovni predstavnik bolnišnice Yi Tai je povedal, da so bile vse tri presaditve uspešne ter da je Chen rešil tri življenja in s tem trem ljudem omogočil, da bodo lahko živeli normalno življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.