Zdravje > Aktualno
176 ogledov

Sedemletnik umrl zaradi vnetja ušes

Bolnišnica v Italiji Profimedias
“Mali Francesco, ki je zaradi okužbe ušes v bolnišnici Salesi di Ancona od 24. maja, je klinično mrtev,” poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Dečka sta starša ob vnetju ušes zdravila s homeopatskimi zdravili in ne z antibiotiki.

Bila sta namreč močna zagovornika homeopatskih zdravil, zato sta zdravljenje vnetja ušes prepustila homeopatu iz Pesara. Zdravnik homeopatije Massimiliano Macozzi je bil dečkov zdravnik že tri leta in ga ni nikoli zdravil z antibiotiki.

Deček je zbolel za vnetjem ušes pred dvema tednoma. V tem času ga je na domu obiskal Mecossi in predlagal zdravljenje s homeopatskimi zdravili. Starša otrokove pediatrinje nista obiskala.

Padel je v nezavest 

Francescu se je stanje slabšalo, bil je vse šibkejši, imel je tudi povišano telesno temperaturo, ki je prihajala in odhajala. V noči na 23. maj pa je izgubil zavest, zato sta ga starša odpeljala v bolnišnico, kjer so odkrili hude poškodbe možganov. Nemudoma so ga začeli zdraviti z antibiotiki, bila je potrebna tudi operacija, a mu niso mogli več pomagati. Zdravniki so danes potrdili njegovo smrt. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • mph 08:05 28.maj 2017.

    Verjetno bi bilo najbolje, da kar opustimo vsa cepljenja po svetu in vpeljemo homeopatijo. :-) Prehitro vse sklepaš jasno in ko hočeš nekaj verjet vidiš tudi tisto, kar ne obstaja. Kot verniki, namreč homeopatija je izključno vrsta religije, deluje pa ...prikaži veča na istih identičnih principih. Takrat, ko niso antibiotiki prijeli, ne bi v nobenem primeru niti homeopatija. Bakterije so namreč vse poslušale starega dobrega Jamesa Randija na youtubeu. S to tvojo filozofijo so probali tudi starši tega bogega otroka. Seveda lahko tudi uradna medicina odpove, žal, ni vsemogočnih zdravil, vendar je to nekaj drugega. In poznam kar nekaj podobnih primerov tvojemu, ... pa so čez čas izginili sami po sebi, tudi brez homeopatije.

  • mph 08:02 28.maj 2017.

    Youtube, "James Randi homeopathy". Bo vse jasno. Ampak kaj hočemo, ljudje bodo še naprej romali v Medjugorje, v Lurd, ... pač taka je človeška narava.

  • mph 07:59 28.maj 2017.

    Dve prijateljici vsi navdušeni, 15 let nazaj cca, morda manj, kako oh in sploh jima pomaga, sodelavec za otroka, navdušenost popolna, sorodniki za psa in mačko homeopatijo .... pa še je primerov, ... ko smo se z večino spet videli ...prikaži več čez čas so jasno ugotovili, da je bila samo njihova želja v ozadju, jasno ni delovalo in so nehali metat denar stran.Homeopatija pač deluje kot sveta voda iz Lurda in kot molitvice. Kjer tisto "prime" bo prijela tudi homeopatija. :-)