Slovenija
43 ogledov

Sedežnica na Veliko planino danes zastonj

Eno od planinskih koč so pokončali ognjeni zublji. Žurnal24 main
Družba Velika planina je danes pridobila vsa potrebna dovoljenja za obratovanje dvosedežnice Šimnovec, ki so jo v zadnjih mesecih obnovili. Danes popoldne se bodo lahko obiskovalci na Zeleni rob z njo zapeljali brezplačno.

Še vedno pa bo treba plačati vozovnico za nihalko, ki za odrasle znaša enajst, za otroke osem, za študente in upokojence pa devet evrov, prihranek pa bo tako od treh do pet evrov na osebo na povratno vozovnico.

Z obnovljeno dvosedežnico se bodo na Zeleni rob v soboto pripeljali tudi harmonikarji, ki bodo sodelovali na 19. velikem tekmovanju harmonikarjev, ki tradicionalno poteka na Veliki planini. Harmonikarji bodo tekmovali v štirih starostnih kategorijah.

Nedelja pa bo dan za otroke na planini, saj se bodo lahko preizkusili kot pastirski pripravniki. Pred Preskarjevim muzejem v pastirski vasi na planini namreč prav za otroke pripravljajo predstavitev običajnega pastirjevega dne.

Mali obiskovalci Velike planine se bodo lahko preizkusili v poslušanju kravjih zvoncev, prepoznavanju zdravilnih cvetlic, iskanju zanimivih delčkov pastirskih bajt, obiskali bodo pastirja Petra Erjavška, ki rezlja pisave, in nekdanjo pastirico Rezko Mali, ki izdeluje tradicionalne velikoplaninske sirčke trniče. Vstop za otroke je brezplačen, poudarjajo v družbi Velika planina.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.