Šport
8 ogledov

Sedmica v mreži Toronta

anže kopitar los angeles kings nhl milan lucic Profimedias
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh s 7:0 premagalo Toronto Maple Leafs.

Anže Kopitar je za kralje vpisal podajo, z dvema goloma se je izkazal Jeff Carter. Po enega so za Los Angeles prispevali še Dustin Brown, Tanner Pearson, Tyler Toffoli, Kyle Clifford in Dwight King.

Odločilna je bila druga tretjina, v kateri je Tanner Pearson po podaji Kopitarja in Kevina Gravela že v 24. minuti zadel za 2:0, Tyler Toffoli in Jeff Carter z dvema goloma pa so poskrbeli za vodstvo s 5:0 s čimer je bila tekma praktično odločena. Z zmago se je Los Angeles povzpel na šesto mesto na lestvici, na kanadski turneji pa kralje po prostem dnevu čaka gostovanje pri vodilni ekipi lige Montrealu.

"Imeli smo tudi nekaj sreče, a vse skupaj se počasi sestavlja tako kot je treba. Zdaj moramo nadaljevati v tem ritmu, ki smo ga pokazali," je po tekmi med drugim povedal Carter, ki upa, da bo že v noči na petek še naprej dobro razpoložen tudi vratar Peter Budaj, ki drugič zaporedoma ni prejel gola.

Montreal je danes v svoji dvorani ugnal Boston s 3:2. Tekmo je v korist gostiteljev odločil Paul Byron, ki je dosegel odločilni gol.

Na vzhodu je drugi po današnjem večeru Pittsburgh, ki je s 4:3 ugnal Edmonton, pomagali pa so mu tudi New York Rangers, ki so v domači dvorani z Vancouvrom izgubili s 3:5. V Pittsburghu je po vodstvu gostov s 3:1 že vse dišalo po zmagi Edmontona, a je Carl Haglin še pred zadnjim odmorom znižal na 2:3, za preobrat pa sta v zadnjem delu poskrbela Jevgenij Malkin in Conor Sheary, ki je v 59. minuti dosegel še svoj drugi gol na tekmi.

Na zahodu so bil vodilni Chicago Blackhawks prost, danes pa bo gostoval v St. Louisu. Edmonton pa v Pittsburghu ni izkoristil priložnosti, da se povzpne na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 0:7
Anže Kopitar podaja za Los Angeles

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3:2 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 2:3 (kazenski streli)
Washington Capitals - San Jose Sharks 0:3
Montreal Canadiens - Boston Bruins 3:2
Winnipeg Jets - Dallas Stars 8:2
New York Rangers - Vancouver Canucks 3:5
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 4:3
Nashville Predators - Ottawa Senators 3:1
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 2:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.