Šport > Moto športi
27 ogledov

Šef Silverstona strogo kritiziral Ecclestona

red bull bernie ecclestone helmut marko EPA
Šef angleške dirkalne proge Silverstone Patrick Allen se je v intervjuju za dnevnik Independent močno razburil nad Berniejem Ecclestonom, ki po njegovem mnenju ne naredi ničesar, da bi šport spet postal bolj atraktiven.

Nov šef angleške dirkalne proge Silverstone Patrick Allen, ki je konec leta 2014 prevzel funkcijo, je v intervjuju za angleški dnevnik Independent izrazil nezadovoljstvo z Berniejem Ecclestonom.

Letos si je dirko v Silverstonu ogledalo 140.000 navdušencev, a Allen pričakuje, da Formula 1 s takim načinom dirkanja ne bo privabila novih gledalcev: "Navijači ne želijo videti procesije. Kot promotor lahko prodajam le to, kar mi stranka da, in če to ni na nivoju, ljudje tega ne bodo kupovali."

Allen je razkril, da je glede tega že večkrat govoril s šefom Formule 1 Berniejem Ecclestonom, a ta ni želel sprejeti njegove kritike. "Nekaj mesec nazaj sem rekel gospodu E-ju, da ne morem prodati vstopnic za tako sranje," je bil odkrit Allen.

"Povedal sem mu, da ljudje ne prihajajo, da bi opazovali moške, ki gledajo v ekrane. Navijači želijo videti gladiatorje, ki dirkajo in zmagajo s pravičnim bojem. Nihče ne želi slišati tehničnih navodil iz boksov, da naj ne prehitevajo ali se ustavijo zaradi motorja," je odločen Allen, ki bi si želel povratek v bolj tekmeno Formulo 1.

"Kriminalno je kako trenutno dirkajo, saj to ne morem prodati. Mislim, da je tudi Bernie nezadovoljen, kot mi vsi. Kako dolgo še, da bo na najvišjo stopničko stopil tehnični vodja in ne voznik dirkalnika? Takrat se bomo morali vdati in poiskati kaj drugega," dodaja Allen, ki se zavzema za Formulo 1, ki bi bila bolj podobna dirkam z motornimi kolesi.

"Ljubim Formulo 1 in Moto GP. Če oboje primerjamo, lahko vidimo, da se pri Moto GP-ju velikokrat zamenja vodstvo med tekmo. To je veliko bolj vznemirljivo kot Formula 1, kjer vemo že na začetku, kdo bo zmagal."

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:54 09.oktober 2015.

    "Povedal sem mu, da ljudje ne prihajajo, da bi opazovali moške, ki gledajo v ekrane. Navijači želijo videti gladiatorje, ki dirkajo in zmagajo s pravičnim bojem."Če je to tehnično najbolj smiselno je to tehnično najbolj smiselno..če ne je pa ...prikaži več brezveze da so dirke pa da je vseskup en sam šov brez praktičnega smisla kjer se nabija da zgleda pol k da je cela reč tud ko ni. Neumnost je to da se ne prehitevajo več ja...ni pa neumnost to da pač počnejo kar morajo počet da izpeljejo najboljši rezultat.