Slovenija
18 ogledov

"Šefi ne držijo besede"

Preiskava na Gorenjskem Iztok Golob
Policija. Kljub zagotovilom direktorja, da na operativno raven uprav ne bo posegal, se morajo policisti na delo voziti v drugo upravo.

Trije od 16 kriminalistov, ki so ob ukinitvi Policijske uprave (PU) Krško junija lani ostali na svojih delovnih mestih, čeprav so uradno postali zunanja enota PU Novo mesto, se od prejšnjega ponedeljka v službo vendarle vozijo v Novo mesto. “Ob raznih argumentih za in proti ukinitvi uprave sta takrat obveljala stališče in zagotovilo generalnega direktorja policije, da se v operativno raven na območjih ukinjenih PU ne bo posegalo. Torej bi število operativcev na območju moralo ostati enako,” policisti poudarjajo v pismu, ki naj bi ga poslali tudi ministru za notranje zadeve Vinku Gorenaku.

Gredo zgolj začasno

Na PU Novo mesto pojasnjujejo, da kriminalisti iz Krškega prihajajo zgolj kot začasna pomoč kriminalistom v Novem mestu. “Odločitev je bila sprejeta zaradi zagotavljanja optimalne učinkovitosti dela na področju gospodarske kriminalitete, saj izjemen obseg dela ter zahtevne in obsežne preiskave nedvomno zahtevajo dobro organizacijo dela, učinkovito vodenje in timsko delo preiskovalcev. Zagotoviti želimo tudi enakomerno obremenjenost kriminalistov v sektorju,”zagotavljajo na policiji.

Policisti pa nasprotno poudarjajo, da primere, ki so jim dodeljeni, rešujejo individualno. “Timsko delo pride do izraza predvsem v obsežnejših zadevah samo v zaključni fazi reševanja zadeve, torej ob izvajanju hišnih preiskav. Prav tako je v zadnjem letu z ukinitvijo PU Krško sodelovanje med delavci v Krškem in Novem mestu potekalo nemoteno, vse naloge so bile opravljene korektno in v roku,” še izhaja iz pisma ministru.

Komentarjev 1
  • dragec 09:48 21.oktober 2012.

    Škoda za Stanislava, boljše bi bilo, da je ostal v tujini. On stanje in položaj policistov ne bo izboljšal. Ziher!!!