Svet
62 ogledov

Seja vlade kot sovjetski resničnostni šov

Trump Profimedias
Na seji vlade so člani vlade in drugi prisotni Donalda Trumpa zasuli s pohvalami.

Prva uradna seja ameriške vlade pod Trumpovim vodstvom se zdi kot izsek iz resničnostnega šova, zaradi katerega je Donald Trump zaslovel. Na njem delajo to, kar ima predsednik najraje, da se ga hvali in slavi, je prispevek začela televizija Euronews. 

To pa dela tudi sam. "Razen Roosevelta ni bilo predsednika, ki bi sprejel več zakonov in naredil več, kot smo mi,“ je rekel Trump in se tako primerjal s predsednikom, ki je ZDA potegnil iz velike depresije. 

Podpredsednik Mike Pence je izjavil: "Največji privilegij v mojem življenju je biti podpredsednik predsedniku, ki izpolnje obljube, ki jih je dal ljudem." 

"ZDA bodo ostale svetovni voditelj glede podnebja ne glede na umik iz Pariškega sporazuma. Kapo dol predsedniku, ki si je upal zavzeti tako trdno stališče,“ je dejal sekretar za energijo Rick Perry

"V imenu vseh funkcionarjev okrog vas, gospod predsednik, se vam zahvaljujem za priložnost in blagoslov, da ste nas izbrali, da služimo vašemu političnemu programu in ameriškemu ljudstvu," je dejal vodja kabinete Bele hiše Reince Priebus.

"Zdaj imamo močan glas, ljudje vedo, kaj so ZDA, vedo, čemu nasprotujemo in nas vidijo v drugi luči. Mislim, da mednarodna skupnost dojema, da smo se vrnili,“ je dejala Nikki Haley, veleposlanica v Združenih narodih. 

Televizija Euronews je poročala, da so mnogi hvaljenje voditelja primerjali s sovjetskim režimom, saj je v dokajšnjem kontrastu z tem, kar se v resnici dogaja. Prepoved vstopa v ZDA za državljanje nekaterih muslimanskih držav je sodišče zadržalo, odstavljeni direktor FBI je pod prisego izjavil, da je Trumpove besede razumel kot navodilo, naj ustavi preiskavo, Trumpa pa spodnaša preiskava o vlogi Rusije pri ameriških predsedniških volitvah, saj se preverja, ali so njegovi zaupniki za zrušenje njegove protikandidatke Clintonove skovali zaroto z Rusi. 

Demokratski senator je skupaj s sodelavci objavil parodijo na ta posnetek s seje vlade. "Imaš odlično frizuro, nihče nima boljše frizure od tebe,“ mu med drugim povedo sodelavci. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.