• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

To nedeljo

5 komentarjev

Informacije za obiskovalce Sejma za ljubitelje živali

Pestro dogajanje čez cel dan, vstopnine letos ni!

A. Š. / Domžale

Danes je v Češminovem parku v Domžalah drugi Sejem za ljubitelje živali! Med 9.00 in 17.00 se bo dogajalo toliko zanimivih stvari, da bi bilo največji dogodek za ljubitelje živali pri nas res škoda zamuditi.

Uradno ga bo s svojim govorom otvoril župan Občine Domžale Toni Dragar. Rdeča nit dogodka je odgovorno skrbništvo živali, o tem bo spregovoril tudi naš častni gost, direktor Uprave za varno hravo, veterinarstvo in varstvo rastlin Janez Posedi

Vstop je letos prost, vabljene predvsem družine z otroki in skrbniki psov s svojimi kužki.

 

Kot lahko vidite iz v zgornji galeriji in na spodnji fotografiji, je bilo v Domžalah za obiskovalce že pred deveto vse pripravljeno. 

Kje parkirati

Ker se Češminov park nahaja ob središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. 

 
Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenemdomu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

Lahko se odoločite tudi za parkitišče ob Stadionu Domžale (Kopališka cesta, 46°08'05.5"N 14°36'03.2"E), ki je od Češminovega parka oddaljen dve minuti dlje kot parkirišče pri Tušu.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Prinesite potrdilo o cepljenju

Socializiranim in prijaznim psom je vstop na Sejem za ljubitelje živali dovoljen. Nujno pa morajo biti vsi psi redno cepljeni proti steklini, s seboj morate imeti dokazilo o cepljenju, ki ga imajo v potnem listu. Brez potrdila vstop vašim kužkom ne bo dovoljen.

 
S seboj imejte tudi vrečko za pobiranje morebitnih iztrebkov. Na Sejmu za ljubitelje živali je pobiranje iztrebkov obvezno, psi pa morajo biti ves čas na povodcu. 

Sejem, ki seveda ne bo samo sejem, je namenjen ljubiteljem živali, zato živali ne bomo vznemirjali. Prepovedano jih bo hraniti in se jih dotikati brez dovoljenja skrbnikov. Če bomo na sejem prišli s psom, poskrbimo, da ta ne skače v druge pse, čeprav bi se le igral. Na sejmu bodo namreč psi pomočniki, terapevtski psi in drugi delovni psi, ki jih ne smemo motiti brez dovoljenja skrbnikov.

Na našem dogodku bo veliko drugih živali, ki ne marajo vznemirjanja, zato se jim s svojimi kužki ne približujemo.

Kaj nas čaka

Težko je na kratko opisati, kaj vse nas čaka, zato bomo le strnili nekaj vsebine, celoten program dogajanja pa bomo objavili v petek.

Obiskali nas bodo ljubki dihurčki in člani društva Zverinice, spoznali bodo tudi številne terapevtske živali, ki nam jih bodo pokazali Ambasadorji nasmeha.

 
Za pasje skrbnike bo na voljo prava delavnica o masaži psov, imeli bomo delavnico izdelovanja tekočine za izpiranje pasjih ušes, brezplačne preglede sklepov podjetja Animacel, pasji vrtec, učili se bomo tudi pravilnega hranjenja psov. Psi se bodo razveselili simpatičnih Pedigreejevih hostes, ki bodo delile brezplačne vzorčke žvečljivih dentalnih palčk Pedigree® DentaStix™. Tako bomo skupaj preventivno poskrbeli tudi za dentalno zdravje naših kosmatincev.

Izjemno pester program pripravlja Kinološka zveza Slovenije s svojim II. Kinološkim dnevom, kjer bomo spoznali številne pasme psov, pasje discipline, terapevtske pse in službene pse.

Ves čas sejma boste lahko spoznavali kače, kuščarje in insekte, ki jih bodo pripeljali člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Očarani boste nad konji Konjeniškega kluba Gibanje in nad živalmi s kmetije, ki jih bodo pripeljali z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Spoznali boste vestne gojitelje ptic iz Društva Lišček Kranj, s svojimi pticami pa se nam bo pridružil tudi član Društva za varstvo in vzgojo ptic Domžale. Strokovnjaki s podjetja Pfizer pa nas bodo seznanili s klopnim meningitisom in o možnosti cepljenja pred to smrtonosno boleznijo. 

Svoje aktivnosti znotraj Eko šole in šolskega sklada bo predstavila OŠ Domžale, ki nam je za namen sejma posodila del svojega zemljišča. Spoznali bomo dobrodelna društva, Hrtji Svet, DZZŽ Ljubljana, DZZŽ Kranj, Slovensko društvo za pomoč hrtom, Slovensko vegansko društvo …

Nikar ne zamudite pestre izbire, ki vam jo bodo ponujale stojnice in na zabavne vsebine za otroke, kot sta napihljiv grad ali poslikava obraza.

Nikar ne razmišljajte o kuhanju nedeljskega kosila, saj bo tam dovolj izvrstne hrane za vse. 

anja.scuka@zurnal24.si

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (5)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima