Magazin > Odnosi in prosti čas
636 ogledov

Seks po porodu, kdaj in kako?

nosečnica Shutterstock
Strokovnjakinja za spolnost Nada Krivokapić Črešnik pravi, da na nežnosti po porodu ni treba čakati nekaj mesecev.

Neprespane noči, dodatne skrbi, utrujenost  in preobremenjenost ob rojstvu novega družinskega člana postavijo spolnost na stranski tir. A z malo volje in potrpežljivosti je lahko tudi drugače.

"Če porod poteka normalno, na posteljne užitke ni treba čakati dva, tri mesece, temveč do prvega pregleda pri ginekologu, ki je po navadi dober mesec po porodu. Če pa je šlo za porod s carskim rezom ali če je bila porodnica šivana, je normalno, da mladi starši spolnost postavijo na stranski tir, a to ne pomeni, da partnerja nimata na izbiro široke palete nežnosti in oralnih odnosov, v katerih lahko uživata v času celjenja poporodnih ran. Spolnost po porodu seveda na sme biti agresivna, temveč naj temelji na veliki meri nežnosti.  Ženska se mora sprostiti, saj bo ob tem vsaj za nekaj trenutkov pozabila na materinstvo, spet se bo počutila zaželeno, ljubljeno, sprejeto in uživala v radostih, ki jih prinaša ljubeč spolni odnos," pravi strokovnjakinja za spolnost in lastnica erotične trgovine Red Shop Nada Kriviokapić Črešnik

Svetuje, da ženska, kljub temu, da postane mama, ne sme povsem pozabiti na svojega moškega: "Ženske se po porodu moškim pogostno ne posvečajo več ali jih celo ignorirajo. Mamice, nikar se ne bojte pustiti novorojenčka pri babici ali si priskrbeti drugo varstvo." 

Prav tako pa je spolnost pomembna in priporočljiva tudi v času nosečnosti. "Že pred porodom se priporoča, naj bodo bodoče mamice spolno aktivne praktično do zadnjega dne, saj sperma poskrbi za boljši, hitrejši oziroma lažji porod," še dodaja Krivokapićeva. 

 

 
Komentarjev 3
  • Lavdan 20:11 21.avgust 2016.

    Res prava strokovnjakinja za prodajo elektromotorjev, čeprav ni električar. Novinar ki njo spašuje tudi ni čisto svoj.

  • nergač 19:14 21.avgust 2016.

    O tem ženskem vsiljevanju in razkazovanju nosečniških trebuhov pa nobene? Ah , prava "strokovnjakinja." Zdaj pa ti ostanejo Ana Fetiš samo še vahine, penisi in ščegetavčki, da jih limaš po tem portzalu vsak dan. Sigurno bodo klikali, vsaj nekaj časa....dokler ...prikaži več se ne naveličajo vsega tega posiljevanja ....

  • mays 18:37 21.avgust 2016.

    Jaz sem moji že 1 dan po porodu naslednjega zaplodil.