Zdravje
518 ogledov

Zdravniki opozarjajo: Tega ne počnite pred seksom, ker je nevarno

ženska stranišče Profimedias
Številni za boljši spolni odnos brez razmišljanja počnejo stvari, ki so lahko tudi zelo nevarne. Eden od nasvetov, ki se je izkazal za nesmiselnega in celo škodljivega je uriniranje pred seksom. Velja namreč mišljenje, da na ta način preprečimo okužbe sečil. Zdravniki pojasnjujejo, da velja prav nasprotno.

Vodilni svetovni urologi opozarjajo, da namerno uriniranje pred seksom povečuje tveganje za pojav okužbe, s katerimi se ženske že tako veliko pogosteje borijo kot moški. 

Urolog David Kauffman trdi, da je zgodba o uriniranju pred seksom ena od najbolj razširjenih, zato svoje pacientke vseskozi prepričuje, da tega ne počnejo. To naj bi bil najpogostejši vzrok za postkoitalne okužbe sečil. 

Nasvet urologa

Med seksom se namreč vaginalne bakterije porinejo v sečni kanal, ki zatem bakterijam omogoči lažje potovanje do mehurja, kjer se zgodi okužba. Zato bi morali na stranišče po seksu, hkrati pa morate paziti, da organizmu zagotovite dovolj tekočine. S tem boste preprečili dehidracijo in pomagali pri izločanju bakterij iz sečnega trakta, piše Independent.

Vzrok za okužbe so pogosto tudi uporaba diafragme in kondomom s spermicidnimi mazivi.

Komentarjev 5
  • Harrison 07:38 14.maj 2017.

    Tale iz slike, mi ravno ne deluje kot, da bi se ravno kar dala dol :) Morda pa le, v pisarni.

  • jozicamurn 22:58 13.maj 2017.

    Samo strašijo ljudi brezveze, do sedaj je bilo vse vredu pred tem in tudi po tem, sem ženska in vem da temu ni tako in osebno mislim da želijo narediti bakterofobijo kjer bomo rojevale in na svet spravljale alergične na ...prikaži več prah asmatike in ostale pomehkužence. A farmacevtski industriji primanjkuje denarja? Kaj nam bodo sedaj ponudili kot rešitev? Samo zginte prosim s tem marketingom. Čisto nič nam ni manjkalo do sedaj in tudi ne bo.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:22 13.maj 2017.

    Vzrok za okužbo je neuravnovešeno telo, ne pa vaginalne bakterije - te lahko v vsakem trenutku prehajajo v sečevod, če bi hotele. In zdej se bo našlo kup osebkov, ki bo verjelo temu članku, bodo hodili polulani po ...prikaži več seksu okrog ali pa bodo šli na WC, čakali pol ure... pol se bodo pa že tolk ohladili da ne bo nič. No, rezultat zna bit potem to, da gre moški pa kar k drugi, ki ni brala tega članka ali pa se ji zdi bedno temu verjet.