Magazin > Odnosi in prosti čas
194 ogledov

Seks velikopotezno kuri kalorije

orgazem, klitoris, seks Profimedias
Ste se kdaj vprašale, koliko kalorij pokurite pri poljubljanju, oralnem seksu in ostalih seksualnih položajih?

Ko namenimo oralnemu seksu pol ure svojega časa, je to pri procesu kurjenja kalorij ekvivalentno 35 minutam hoje, da ne govorimo o poljubljanju, različnih drugih seksualnih pozah in ljubkovanju.

Poljubljanje pokuri 68 kalorij na uro

Se spomnite katerega izmed svojih prvih zmenkov, ko ste po celi sagi poljubljanja po zrak prišli šele čez kakšne pol ure? Ne samo, da to povišuje stopnjo vaše povezanosti z ljubljeno osebo in neizmerno prispeva k vašemu psihofizičnemu zdravju, sam proces poljubljanja tudi pospešeno kuri kalorije. Če je poljubljanje intenzivno ter vsebuje tudi kaj predigre, se 68 kalorij lahko kaj hitro približa celim 90 pokurjenim kalorijam na uro, poudarja priznana ameriška seksologinja Jaiya Kinzbach.

Nudenje oralnega seksa pokuri 100 kalorij v pol ure

Pri oralnem seksu se stopnja porabljenih kalorij še rahlo poviša. V le pol ure jih namreč pokurimo 100, kar je ekvivalentno 35 minutam hoje ali 15 minutam intenzivne vadbe v telovadnici. Če želite dvigniti kurjenje kalorij na višji nivo, Kinzbachova med samim procesom nudenja oralnega seksa svetuje delanje sklec ali izvajanje raznovrstnih joga poz.

Masiranje pokuri več kot 80 kalorij na uro

Le kdo si ne bi želel dobre masaže s strani svojega ljubljenega partnerja? Če ste v vlogi tistega, ki nudi masažo, s tem pridobite še dodatne koristi – kurite svoje kalorije, približno 80 le-teh v eni uri. Masaža naj bo počasna in senzualna, meni Kinzbachova in še doda: "Priporočila bi tudi masažno mizo – to je boljše za vaše telo in s tem ko stojite, pri masiranju pokurite več kalorij.“

Seks pokuri več kot 144 kalorij v pol ure

Verjetno ste vedeli, da seks pokuri kar nekaj kalorij, ampak ali ste si predstavljali, da je številka lahko tako visoka kot 144 v le pol ure? Poza, ko je ona zgoraj, je lahko odlična za vadbo njenih stegenskih in ritnih mišic in vodi do "207 pokurjenih kalorij v le 30 minutah," še pojasnjujeje seksologinja Kinzbach.



Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 19:48 14.september 2015.

    Če je ognjevito lahko zelo velikooo...http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/142951/ko-popustijo-zavore

  • kemix 19:50 13.september 2015.

    ena tablica čokolade pa vnese 500 000 kalorij (500 kCa)