Zdravje > Intima
1781 ogledov

Seks z robotom samo še vprašanje časa

Robot za seks Youtube
Že prihodnje bo mogoče kupiti robota, ki bo po videzu in velikosti podoben človeku in bo prilagojen njegovem seksualnem okusu in željam. Strokovnjaki pravijo, da bo leta 2050 robot v spalnici nekaj povsem normalnega.

Že čez petindvajset let bo spolni odnos z robotom nekaj povsem normalnega napovedujejo strokovnjaki za umetno inteligenco, ki so se pretekli teden zbrali v Londonu, na drugem mednarodnem kongresu " Ljubezen in seks z roboti."

Priznana britanska strokovnjakinja s področja umetne intelegence in psihologinja Trudy Barber je ob tem za britanski The Telegraph dejala, da bodo pari v prihodnje seksali le še ob posebnih proložnostih, saj bo njihove dnevne potrebe opravil robot.

Lutka za seks | Avtor: Youtube Youtube
Strokovnjakinja, ki je ta fenomen primerjala z vedno bolj sprejeto in popularno e - knjigo, je še poudarila, da tak stroj ljudem pravzaprav pomaga ceniti tisto "pravo stvar": "Mislim, da bodo z integracijo robotov v naše spolno življenje, pravi spolni odnosi postali samo še bolj pomembni in zanimivi," je dejala in dodala, da je po njenem samo še vprašanje časa, ko bo tehnologija prevzela vsakodnevno vlogo tudi v seksu.

Kaj bo z mladostniki in njegovim odnosom do nasprotnega spola?

Kot navaja britanski časopis, so strokovnjaki s področja umetne inteligence ob tem vendarle zamislili in opozorili na težave, ki bi jih zaradi tega lahko imeli mladostniki, saj bi ob morebitni izgubi nedolžnosti s strojem lahko odraščali ob izkrivljeni resnici o koncepciji spola. Nekdanji svetovalec v združenih narodov Noel Sharkey pa je britansko vlado pozval na prepoved uvajanja robotike v seksualna industrijo.

Sicer se je "sex-tech" revolucija pravzaprav že začela. Tako na Japonskem že veliko moških odhaja na počitnice v družbi virtualnih deklet, ustvarjenih na različnih aplikacij za pametne telefone.

Dodatna človeška rasa

Berberjeva pravi, da bodo roboti v prihodnosti postali "dodatna človeška rasa", profesor Bryant Paul, ki predava o seksu, medijih in novih tehnologijah in ima dober vpogled v to, kaj nam pripravljajo v raziskovalnih laboratorijih, pa dodaja: "Zdaj iščejo frekvence za optimalen spolni odziv. O teh frekvencah ne smem govoriti, vendar da, obstajajo frekvence, ki so bolj prijetne od drugih."

Vibrirajo na tistih pravih mestih

Sicer že danes prodajajo zelo kvalitetne seks-lutke, ki vibrirajo na tistih ključnih mestih, pravzaprav jih lahko naredijo po željah kupcev. Moška lutka za seks ima na primer naravno velikost, ima mišice, ima celo dlake po bradi in telesu. Po tem, ko se ga ženska začne dotikati in poljubljati, lutka doseže erekcijo in je pripravljena za akcijo.

Jessica Ryan jo je kupila, saj ima zvezo na daljavo, zato je po njenem ta lutka idealna, da poteši vse svoje potrebe in tako ne prevara svojega fanta. Pravi, da je seks z lutko zelo dober in čeprav ni prisotnih nobenih čustev, vseeno lahko izpolni vse svoje spolne fantazije.

Ameriško podjetje za realistične seks igrače je ob tem že najavilo najbolj realistične modele do sedaj. Ustanovitelj podjetja Abyss Creations Matt McMullen, ki je prvi začel z realističnimi lutkami je za The Independent dejal: “Moje lutke prvotno niso bile namenjene za seksualne potrebe, a sem zaradi reakcij, ki sem jih prejel od ljudi, dobil idejo za ‘ljubezenske lutke’ in seveda sem se odločil iti v tej smeri,” je povedal Matt. Seks roboti naj bi na trg prišli naslednje leto in domnevno naj bi imeli zelo realistične človeške genitalije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.