Zdravje > Intima
74 ogledov

Seksologi svetujejo

seks spolnost par prepir Žurnal24 main
Preberite pet stavkov, ki jih partnerju ne bi smeli nikoli reči.

V Italijanskem združenju za klinično seksologijo (L’Associazione Italiana di Sessuologia Clinica) so zbrali pet stavkov, ki jih ne smemo nikoli reči partnerju ali partnerici.

Po vseh žrtvah, ki sem jih naredil zate …

To je tipičen stavek, ki ga uporabljajo starši, je pa kar pogost tudi v partnerskem odnosu. V združenju navajajo rek naših babic, ki so dejale: “Tisti, ki trpi zaradi bolezni, ne čuti nobene bolečine.” V ljubezni je namreč žrtvovanje izbira, ki jo naredimo, ker skrbimo za našega ljubega. Zato je to lahko le sreča.

Ti me ne razumeš …

Pogosto se zgodi, da se ne znamo dovolj dobro izražati. Še pogosteje pa v resnici sploh ne zmoremo povedati partnerju, kaj si v resnici želimo.

To delam za tvoje dobro

Tudi ta stavek je tipičen za odnose med starši in otroci, je pa zelo pogost tudi v partnerski zvezi. Zapomnimo si, da dobro za nekoga skoraj nikoli ne pomeni dobro tudi za nas.

Naj bo preklet dan, ko sem te spoznal

S tem stavkom obtožujemo partnerja, da nam je uničil življenje. Ob tem pa pozabimo na našo izbiro, ko smo se zaljubili, se želeli videvati in ljubiti.

Vedel sem, da ti ne morem zaupati

Ena med najgršimi stvarmi tudi po končani zvezi je ta, da ne ločimo več lepe preteklosti in pozabimo tudi na dobre stvari, ki smo jih doživeli skupaj. Kdor reče zgornji stavek, v resnici pravi, da osebi v resnici ni nikoli zaupal. S tem, ko poudari, da je že prej vedel, pa postavi sebe na višjo raven, partnerja pa poniža na raven neumnega učenca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.