Slovenija
153 ogledov

Z mantro happy* do milijonov

policija Anže Petkovšek
Policija ovadila 42-letnico, ki obljublja boljše življenje in več sreče.

Do deset let zapora grozi 42-letni Ljubljančanki, ki naj bi med letoma 2008 in 2011 z goljufijo in poslovno goljufijo nezakonito zaslužila skoraj tri milijone evrov. Več naivnih posameznikov naj bi namreč prepričala, da jim lahko v zameno za dobro plačilo že v treh letih izboljša življenje.

“Pod pretvezo zagotavljanja pozitivne energije, ki bi vplivala na življenjsko uspešnost, je več oškodovancev prepričala, da so ji izročali izrazito nesorazmerno visoke zneske v zameno za izvajanje tretmajev za izboljšanje pozitivne energije, uspešnost in boljše počutje oziroma kot vložek v njeno dejavnost,” ugotavljajo na ljubljanski policijski upravi, na kateri so jo pred dnevi zato kazensko ovadili.

Happy, happy, happy ...

Po naših neuradnih informacijah naj bi bila ovadena Špela Peternel. Nekdanja zastopnica, vodja ene od vej duhovne sekte Happy happy, ki po podatkih poslovnega registra trenutno vodi tudi zasebni center za numerološko analizo. A na naslovu, na katerem naj bi delovali za pojasnila, včeraj ni bil nihče dosegljiv.

Najprej plačat!

Oškodovancem, svojim tedanjim strankam, naj bi Peternelova obljubljala, da jim za osebno srečo ni treba narediti nič drugega kot le pozitivno misliti, prositi in si neprestano ponavljati besede “happy, happy, happy”. Posamezniki naj bi morali že ob prvem stiku z njo plačati najmanj 14 tisoč evrov, ker da bi šele ob plačilu lahko začele njihove pozitivne misli tudi dejansko učinkovati.

V predkazenskem postopku je bilo ugotovljeno, da so takšne storitve osumljenke izrazito preplačane. Sredstva, ki jih je osumljena od oškodovancev izvabila kot vložek za njeno nadaljnje poslovanje oziroma razširitev tega, pa niso bila uporabljena v ta namen, temveč si jih je osumljenka protipravno prilastila,” še ugotavljajo na policiji.

* happy – ang. srečen

Komentarjev 4
  • privat 22:04 23.avgust 2013.

    kdo bo pa aretiral naše politike ,ki so obljubljali boljše življenje...??

  • jons 19:10 22.avgust 2013.

    Za 24.000€ bi si taki ljudje lahko malo ogledali svet in šli pogledat kje so ljudje srečni in se posledično še sami naučili nekaj o njej.Pa še namig, izbira destinacije naj bo v revnejših predelih sveta, ker je sreča običajno tam doma.

  • dd1307 14:28 22.avgust 2013.

    Wau, lepo. Problem so njeni trenutni verniki, ki bojo verjetno zdaj protestirali pred sodiščem. Sicer pa pozivam naj se kakšen medij spusti še v portal Delovavstriji.com - naj si probam prek njih poiskati službo v Avstriji. Bo takoj vse jasno..