Šport > Nogomet
21 ogledov

Selektor mlade "furije" skočil na stolček Porta

Lopetegui predsednik Nuno Pinto da Costa Porto EPA
Baskovski trener Julen Lopetegui je po eni od najslabših sezon zadnjih let presenetljivo postal novi trener portugalskega velikana FC Porta.

Prepoznavni predsednik kluba Jorge Nuno Pinto da Costa je vodenje "zmajev" predal 47-letnemu Julenu Lopeteguiju, nekdanjemu vratarju Real Madrida in Barcelone. Bask je trenersko pot leta 2003 začel pri tretjem madridskem prvoligašu Rayu Vallecanu, nazadnje pa je vodil španski reprezentanci U-20 in U-21.

Lani je s špansko reprezentanco do 21 let v Izraelu ubranil naslov evropskih prvakovže prej je z državno ekipo do 19 let leta 2011 prav tako osvojil evropsko prvenstvo. Za Portom je ena od najslabših sezon v novem tisočletju, v katerem je osvojil kar devet državnih naslovov.

Nekdanji klub Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina je državno prvenstvo končal na tretjem mestu, daleč za velikimi rivali Benfico in tudi za drugim lizbonskim klubom Sportingom.

Še posebej boleči so bili izpadi iz polfinala obeh pokalnih tekmovanj, iz katerih so jih prav tako izločili "orli" Jana Oblaka. Porto je po izpadu iz skupinskega dela Lige prvakov svojo evropsko pot končal v četrtfinalu Evropske lige, kjer je bila premočna Sevilla, nasprotnica Maribora na dveh prejšnjih stopničkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice