Šport
82 ogledov

Selektor: To enostavno ni res!

Slovenske odbojkarice, EP, Bruno Najdič CEV
Na selektorja slovenske ženske odbojkarskega reprezentance Bruna Najdiča se je vsul plaz kritik. Selektor obtožbe zavrača.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca leta 2017 ne bo igrala na evropskem prvenstvu v Azerbajdžanu in Gruziji. Tega si ni uspela priboriti v kvalifikacijah, v katerih sta bili v skupini F boljši Belorusija in Češka, ki sta bili tudi favorizirani ekipi skupine.

Zato v slovenskem taboru ni bilo čutiti posebnega razočaranja, tekmovanje je namreč pokazalo realno sliko kakovosti ekip, že po žrebu skupin je bilo jasno, da bi bil nastop na drugem zaporednem prvenstvu velik podvig. Zmaga v zadnjem krogu proti Češki pa najbrž vendarle nakazuje, da bi se mogoče dalo storiti več.

"Moramo biti realni, Belorusija in Češka sta bili kvalitetnejši, to nenazadnje kaže tudi uvrstitev na kakovostni lestvici. Je pa res, da tudi take reprezentance lahko premagamo, če ne igrajo, tako kot znajo. Čehinje niso, zato smo jih kaznovali in se z zmago poslovili od kvalifikacij. Pokazali smo, da znamo igrati, Čehinje pa niso bile na svoji ravni. Češki selektor mi je med tekmo dejal, da smo precej bolj motivirani kot v tekmi dan prej z Belorusijo. A to so neumnosti, Belorusinje so na našo igro znale odgovoriti s še boljšo, Čehinje tega niso storile. Mi vedno poskušamo igrati tako, kot znamo, vedno želimo zmagati, nikoli ne kupujemo, ali prodajamo tekem," je dejal selektor Bruno Najdič.

''Zame so bile vse igralke enake''

Selektor se že nekaj časa srečuje s kritikami ulice, ki ga obtožuje, da je glavni krivec, da se reprezentanca ni uvrstila na evropske prvenstvo. Obtožuje ga zaradi izbora igralk, da zanemarja nekatere mlade igralke, da daje prednost igralkam Nove KBM Branika, ki jih vodi v državnem prvenstvu, da na mestu podajalke v ospredje postavlja svojo hčerko.

"To enostavno ni res. Za mene so bili merilo treningi in trening tekme, tiste, ki so se tam izkazale, so igrale. Nismo delali na pamet, nismo delali v interesu klubskih barv, za mene so bile vse igralke enake, ne glede, ali prihajajo iz Maribora, iz Kamnika, ali od drugod," zatrjuje Najdič, ki o svoji prihodnosti še ne želi špekulirati.

''Ne smemo govoriti in pisati na pamet''

"Ta je v rokah predsednika zveze oziroma predsedstva, ne vem točno, kdo bo o tem odločal. Lahko rečem samo, da je zame vodenje reprezentance čast, peti slovensko himno skupaj z dekleti, to meni veliko pomeni. Ni problem volja, ni problem delo, iz moje strani ni nobenega problema. Več pa zdaj ni smotrno govoriti, vedno pravim, da je treba narediti analize, jih dati na papir, te pa naj nato nekdo pogleda, oceni in se odloči. Ne smemo govoriti ali pisati na pamet," meni selektor, ki ni pristaš takojšnje drastične pomladitve reprezentance.

''Ne bi prehiteval s pomladitvijo''

"Jaz sem zato, da igrajo najboljše, ne glede na njihova leta. Konec koncev tudi ta reprezentanca ni stara, najstarejši igralki sta stari 30 let. Slovenija je tako mala, ima tako mali izbor kakovostnih igralk, vse, ki so na višji ravni, morajo igrati. Ne bi prehiteval s pomladitvijo, verjemite mi, da če bi dal igrati 20-letnice, pravega napredka ne bi bilo. Na naslednje evropsko prvenstvo, bi se najbrž uvrstile, saj bo na njem igralo 24 reprezentanc, ampak če bi obstale med 16. in 24. mestom, spet ne bi ničesar naredile. Mislim, da je ta reprezentanca v treh letih storila korak naprej, zdaj se mora to še dopolniti. Z mano ali brez mene, z izkušenimi igralkami ali brez njih," razmišlja selektor.

Svoje slovo od reprezentance je sicer že napovedala kapetanka Marina Cvetanović, podobno odločitev bi lahko sprejele še nekatere druge starejše igralke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.