Šport
48 ogledov

Selektor tudi trener Jesenic

nik zupančič Profimedias
Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič bo po novem tudi trener HDD Sija Jesenic, poroča spletna stran jeseniškega kolektiva. Zupančič je z Jesenicami podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Sedeminštiridesetletni Nik Zupančič je jeseniško ekipo že vodil, v svoji krstni sezoni jo je popeljal do naslova državnega prvaka.

Zupančič je nekdanji vrhunski hokejist in ena od legend slovenskega hokeja. Kot hokejist je svojo pot začel v Olimpiji, med slovenskimi klubi pa je nosil še dres Bleda in Jesenic. Bil je član jugoslovanske in kasneje tudi slovenske hokejske reprezentance. Igralski vrhunec je bila osvojitev naslova evropskih prvakov s Feldkirchom, preizkusil pa se je tudi v švedski in finski ligi.

"Dogovor o vrnitvi na Jesenice ni kar padel z neba. Po mojem odhodu z Jesenic se naše vezi niso pretrgale, ostali smo v stiku in Jesenice so nekako ves čas ostajale opcija za moje klubsko delo. Še posebej po tem, ko so ob koncu te sezone na Jesenicah pokazali veliko zanimanje. Zanesljivo je pomagala pretekla izkušnja, ki sem jo imel. Na Jesenicah smo že sodelovali zelo dobro, kakovostno, profesionalno in rezultatsko uspešno. Z novo alpsko hokejsko ligo se bo kvaliteta v primerjavi z INL precej povečala, s tem pa tudi vložek v ekipo," je dejal Zupančič za jeseniško spletno stran.

"Ampak sam vložek me ne zanima, sam sem bolj usmerjen v delo z ekipo, na njen potencial in da bo ta ekipa tudi konkurenčna v tekmovanju. Kot trener si želim z ekipo doseči čim več. Dobro je, da bo ekipa profesionalna, kar pomeni, da se bo tudi od trenerja veliko pričakovalo. Vse skupaj ima sedaj večji smisel, tako rezultatsko kot organizacijsko. Kar pa se moje dvojne vloge tiče pa lahko rečem, da je dobro, da je trener v stalnem pogonu. Klub ne bo breme selektorskemu delu in obratno, bo pa dobra dopolnitev," je zaključil selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.