Šport
17 ogledov

"Sem igralec za naslove"

Toni Kroos EPA
Nemški reprezentant Toni Kroos se je že predstavil navijačem madridskega Reala. Nov član londonskega Arsenala je francoski reprezentant Mathieu Debuchy.

"Vem, kako pomembno je, da Real osvaja lovorike. Sem prravi človek ravno za to. Rad bi se zahvalil Realu, da mi je omogočil to priložnost. Igral bom za klub, ki je zame največji na svetu. Hvaležen sem tudi Bayernu, ki mi je dovolil prestop v Madrid," je ob uradni predstavitvi dejal 24-letni Toni Kroos, ki bo pri belem baletu nosil številko osem.

Vezist, ki je z Nemčijo pred dnevi osvojil naslov svetovnega prvaka, je sicer postal prva okrepitev kraljevega kluba pred sezono 2014/15. Podpisal je šestletno pogodbo, kot poroča nemški časnik Bild pa bo Real Bayernu plačal 30 milijonov evrov odškodnine.

Nov Francoz pri topničarjih

Za polovico manjši znesek so pri londonskem Arsenalu nabavili desnega bočnega branilca francoske izbrane vrste Mathieuja Debuchyja. "Zelo sem vesel, da bom lahko treniral pod vodstvom Arsena Wengerja. Klubu želim pomagati nadgraditi uspeh minule sezone v FA pokalu, veselim pa se tudi ponovnega nastopanja v Ligi prvakov, Naredil bom vse kar je v moji moči, da se bo Arsenal znova boril za lovorike," je povedal prišlek iz Newcastla. Njegov nekdanji klub se je sicer okrepil z nizozemskim reprezentantom Darylom Janmaatom iz Feyenoorda, ki bo zaigral prav na Debuchyjevem položaju. 

Argentinski napadalec Juan Manuel Iturbe je v Serie A zamenjal klubske barve in se iz Verone za 22 milijonov evrov preselil k Romi, je sporočil rimski klub. Dvajsetletnik, ki je minulo sezono kot posojeni nogometaš igral za Porto, je podpisal petletno pogodbo. Iturbe je že druga okrepitev Rome to poletje, pred tem se je italijanskim podprvakom iz Chelseaja pridružil nekdanji angleški reprezentant Ashley Cole

Z Otoka na Apeninski polotok se je preselil tudi Španec Michu, ki bo v naslednji sezoni kot posojen nogometaš Swanseaja nastopal za Napoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.