Šport > Moto športi
185 ogledov

Senna vs. Prost: rivalstvo stoletja

ayrton senna alain prost damon hill Reuters
Nekdanji francoski dirkač Alain Prost je ob 20. obletnici smrti Ayrtona Senne spregovoril o rivalstvu, ki je zaznamovalo karieri obeh legendarnih dirkačev.

Alain Prost in Ayrton Senna sta bila v zaključku 80-tih in začetku 90-ih let prejšnega stoletja del največjega rivalstva v zgodovini formule ena. Legendarni Francoz je ob 20. obletnici smrti večnega tekmeca spregovoril o Brazilcu, s katerim sta v mesecih pred njegovo smrtjo stkala prijateljske vezi.

”Ne bom praznoval, tako kot nekateri, da je minilo 20 let,” je ob 20. obletnici smrti Ayrtona Senne dejal štirikratni svetovni prvak Alain Prost. ”Lahko se pogovarjam o njemu, ni problema. Bil je izjemen fant, vendar moj pogled je drugačen od ostalih,” je dodal 59-letnik.

Da bi lažje razumeli turbulenten odnos med Senno in Prostom, se moramo vrniti v leto leta 1988, ko sta dirkača postala moštvena kolega pri McLarnu. Senna se je hitro dokazal kot dostojen tekmec dvakratnega svetovnega prvaka in s svojo brezkompromisno vožnjo izzval jezo preudarnega Prosta. Začelo se je leta 1988 v Estorilu, ko je Senna na startno-ciljni ravnini zaprl Prosta in ga izrinil v bližino zidu, ki ločuje dirkališče in bokse, vendar se Francoz ni dal in obšel Brazilca ter si na koncu privozil zmago. ”Priznam, da sem se ga včasih bal; pripravljen je bil narediti vse,” danes priznava Prost.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.