Šport
36 ogledov

Senzacija v Melbournu, izpadel tudi Murray

Mischa Zverev EPA
Prvi nosilec prvega teniškega turnirja za grand slam v sezoni Britanec Andy Murray je izpadel v osmini finala turnirja v Melbournu. Novo veliko senzacijo je pripravil petdeset mest nižje uvrščeni nemški teniški igralec Mischa Zverev, ki je prvega igralca sveta izločil v štirih nizih s 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Olimpijski prvak je nazadnje tako zgodaj na odprtem prvenstvu Avstralije izpadel leta 2009. Andy Murray, glavni favorit za zmago, je tako ostal brez prvega naslova v Melbournu, kjer se je doslej petkrat uvrstil v finale, a vsakič doživel poraz in ostal brez lovorike.

Murray tako ostaja pri treh osvojenih turnirjih za grand slam, dvakrat je doslej slavil na domačem turnirju v Wimbledonu v letih 2013 in 2016, leta 2012 pa je osvojil tudi turnir v New Yorku, US Open.

Prvič po odprtem prvenstvu Francije leta 2004 se je na katerem od turnirjev za grand slam zgodilo, da sta v uvodnih dvobojih izpadla glavna favorita, prvi in drugi nosilec. Uzbekistanec Denis Istomin je v drugem krogu turnirja izločil Srba Novaka Đokovića, nekdanjega prvega igralca sveta, šestkratnega zmagovalca turnirja za grand slam v Melbournu.

Devetindvajsetletni Mischa Zverev je z izločitvijo prvega igralca sveta vpisal največji uspeh v karieri, saj se nikoli poprej na katerem od turnirjev velike četverice ni prebil v četrtfinale, prav tako še ni zmagal na katerem od turnirjev najvišje kakovostne ravni. Nemec je sin nekdanjega ruskega tenisača Aleksandra Zvereva starejšega, ki je tudi njegov trener, teniški igralec je prav tako njegov deset let mlajši brat Aleksander.

Zverev si je z veliko zmago zagotovil pravo poslastico, v četrtfinalu ga je namreč čakal zmagovalec dvoboja med 17-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slam Rogerjem Federerjem in najboljšim japonskim igralcem Keiem Nishikorijem.Švicar je slavil po petih nizih.

Izidi, OP Avstralije, Melbourne (37 milijonov USD)

  • moški, osmina finala:
    Mischa Zverev (Nem) - Andy Murray (VBr/1) 7:5, 5:7, 6:2, 6:4
    Roger Federer (Švi) - Kei Nishikori (Jap) 6:7 (4), 6:4, 6:1, 4:6, 6:3
    Stan Wawrinka (Švi/4) - Andreas Seppi (Ita) 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4)
    Jo-Wilfried Tsonga (Fra) - Daniel Evans (VBr) 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4
  • ženske, osmina finala:
    Venus Williams (ZDA/13) - Mona Barthel (Nem) 6:3, 7:5
    Anastazija Pavljučenkova (Rus/24) - Svetlana Kuznjecova (Rus/8) 6:3, 6:3
    Garbine Muguruza (Špa/7) - Sorana Cirstea (Rom) 6:2, 6:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.