Šport > Nogomet
36 ogledov

Blatter po maratonu na Casu še upa

sepp blatter EPA
Nekdanji predsednik Svetovne nogometne zveze Joseph Blatter je v četrtek prestal kar 14-urno zaslišanje na Mednarodnem športnem arbitražnem sodišču v Lozani.

Kot pravi Sepp Blatter, sam upa na pozitiven razplet v zvezi s pritožbo na odločitev etične komisije Fifa, ki mu je prepovedala na delovanje v nogometu, spoštoval pa bo odločitev Casa.

Osemdesetletni Švicar je po zaslišanju dejal, da odločitvi Casa ne bo oporekal, četudi ta ne bo v njegov prid. "Sem nogometaš in nogometaši morajo sprejeti tudi poraze, če sodnik tako odloči," je dejal dolgoletni prvi mož svetovnega nogometa.

Prišel tudi Platini

Blatter je na sodišču še enkrat razložil celotno zgodbo, zaradi katerega je moral zapustiti predsedniško mesto pri Fifi in zaradi katere je bil s strani etične komisije kaznovan z osemletno prepovedjo delovanja. To je etična komisija izrekla predvsem zaradi nepojasnjenega izplačila večmilijonskega zneska svojemu nekdanjemu namestniku in kasnejšemu predsedniku Uefe Francozu Michelu Platiniju. Prizivna komisija Fife je kazen kasneje znižala na šest let.

Oprostilna sodna Casa je po mnenju strokovnjakov tako rekoč izključena. Tja se je pred tem pritožil tudi Platini, ki mu je Cas kazen znižal s šestih na štiri leta. Tudi Francoz se je udeležil četrtkove obravnave.

Za Blatterja pa velja dodati, da ni izgubil borbenega duha in svoje nekdanje močne retorike. "Sodnikom ni treba odločitvi v mojem smislu, ampak v smislu pravičnosti. Nič nisem naredil narobe," namreč še vedno trdi Švicar in dodaja, da ostaja pozitiven in optimističen tudi po "zaslišanju na najvišjem športnim sodišču, ki so ga ustanovile športne zveze".

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.