Slovenija
21 ogledov

Septembra jo bodo zaprli

Pešci Dejan Mijović
Zapora od Šubičeve do Gosposvetske ulice ne bo več le začasna.

Naslednji teden bo ljubljanski podžupan Janez Koželj predstavil podrobnosti, kako bo potekal promet po delu Slovenske ceste od Šubičeve do Gosposvetske ulice, ki ga bodo septembra po tednu mobilnosti tudi za stalno zaprli za avtomobile. Predvideno je bilo, da bo javni potniški promet ostal, bodo pa ukinili dva vozna pasova ter te površine namenili kolesarjem in pešcem.

Dostop z dovolilnicami

V prvi fazi preureditve naj bi ohranili vse proge Ljubljanskega potniškega prometa, ki potekajo po Slovenski cesti, uredili pa naj bi dve glavni in dve vmesni postajališči. Dostop za stanovalce naj bi zagotovili z elektronskim nadzorom in dovolilnicami, prav tako dostavo za lastnike lokalov.

O tem, kako bo urejen promet po delu Slovenske ceste, mestni svetniki ne bodo več odločali, ker so že sprejeli občinski prostorski načrt in prometno politiko Mestne občine Ljubljana, kjer je bilo to omenjeno, čeprav le površno, brez podrobnosti, pravijo na občini.

Komentarjev 6
  • Oxxo 20:16 21.avgust 2013.

    Z avtom v center? Zakaj? Strogi center je tako majhen, da prideš PEŠ kamorkoli želiš... Enostavno "ne štekate" koncepta strogega mestnega jedra... brez pločevine.

  • Oxxo 20:14 21.avgust 2013.

    Minovak - se boš pač moral zapeljati malo naokoli....

  • Oxxo 20:14 21.avgust 2013.

    Čestitam Občini Ljubljana za pogum in odločnost.Toliko se je "ropotalo", ko se je ustavil promet čez tromostovje - danes pa je to postalo center dogajanja, turistov... ohranjajo se spomeniki v tem delu (tudi sami mostovi)...Ne odobravam načina ...prikaži več dela in vseh potez Jankoviča - a veliko zadev je v Ljubljani spravil na bolje.Od barakarskih vrtičkov, do obrežja Ljubljanice, prometa,... Za te projekte = POHVALA!Škoda, da je "zaplaval" z glavo skozi zid s Stožicami, zemljišči, lekarno in Jakličem... Lahko bi se dejansko zapisal kot dober župan Ljubljane - pa je grehov na drugi strani preveč.