Šport
9 ogledov

Šerbec: Veliko bo odvisno od Zormana

šerbec Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Pred rokometnim evropskim prvenstvom v Srbiji smo se pogovarjali z nekdanjim reprezentantom Urošom Šerbcem.

Kaj lahko Slovenija doseže na evropskem prvenstvu (EP)?
Osebno bi bil zadovoljen, če bi fantje pokazali to, kar jih je krasilo na zadnjih tekmah. To so velika borbenost, nepopustljivost, homogenost ter želja po zmagi in dokazovanju. Verjamem, da bomo to od njih tudi dobili; tedaj uvrstitev v drugi del tekmovanja ne bi smela izostati. Če bi jim uspelo še kaj več, pa bi bilo to izjemno.

Kako bi ocenili skupino?
Je izjemno težka. Hrvaška je vedno v vrhu, tokrat pa ima znova mlado in kakovostno moštvo, ki je prvi favorit naše skupine. Islandija je tudi vselej med najboljšimi, igra hiter, agresiven, na trenutke celo grob rokomet. A tokrat bo manjkal Ólafur Stefánsson, ki je motor njihove igre. Poskušali bodo dokazati, da zmorejo tudi brez njega. Norveška je prav tako zelo čvrsta, a ima tako kot mi precej težav s poškodbami. Manjkal bo njihov prvi vratar in tu morda vidim največjo priložnost za naše fante.

Kje so pomanjkljivosti in prednosti slovenske reprezentance?
Pomanjkljivost je vsekakor velika neizkušenost. Skoraj polovica igralcev bo prvič nastopila na tako velikem tekmovanju. So debitanti. A to je lahko tudi prednost zaradi želje po dokazovanju, neobremenjenosti ... Tudi naše obrambe 3-2-1, ki jo fantje uigravajo, še nismo javno pokazali. Če bo ta kakovostna, dovolj agresivna in z malo napakami, lahko presenetimo.

Kdo bo moral biti prvi mož izbrane vrste?
To je povsem jasno. Veliko bo odvisno od Uroša Zormana, ki je v zelo dobri formi. Je pripravljen in motiviran. Mlajše fante bo moral pravilno razporediti po igrišču, v vratih pa imamo Gorazda Škofa. Tudi ta je zavidljivo pripravljen. To sta ključna moža reprezentance, preostali pa ju bodo, upam, spremljali.

Kdo se bo boril za kolajne?
EP je tako močno, da bi lahko naštel deset kandidatov za stopničke. Prav v vrh pa bi dal Francoze, ki so že nekaj let med dobitniki kolajn, ter Dance in Špance. Takoj za njimi bi uvrstil Hrvate in kot domačine še Srbe. Pri slednjih je včasih problem motivacija. Če jim gre, so lahko odlični, sicer pa se lahko vse hitro obrne. Za nastop na olimpijskih igrah se bodo potegovale še Rusija, Nemčija ... Čaka nas izjemno zanimivo in napeto tekmovanje. Tempo bo zelo hud, in kdor bo najbolje pripravljen, lahko pričakuje kolajne.

Srbija ni daleč. Pričakujete dobro podporo navijačev?
Po napovedih bo vsaj prvi del zelo dobro obiskan. Če se uvrstimo naprej, verjamem, da se bo enako zgodilo v Novem Sadu. Srbija je zanimiva, Slovencem zelo prijazna, po tekmah pa se gre lahko proslavit kakšen uspeh. Menim, da ljudem ne bo žal, če bodo odšli v Srbijo navijat za Slovenijo.

Kaj igralcem pomeni dobra podpora?
Zelo veliko. Še zlasti, če igraš nekje v tujini. To je dodaten impulz, nekaj kar ti da še dodaten zagon. V takšnem vzdušju ne moreš razočarati. Od sebe daš še zadnji atom moči in to je kar se od fantov tudi pričakuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.