Šport
55 ogledov

Serena izločila sestro

Serena in Venus Williams EPA
V teniškem Wimbledonu so bili po dnevu premora na sporedu dvoboji osmine finala. V ženski konkurenci so znane vse četrtfinalistke, v moški pa se bosta za zadnje mesto med osmerico še v torek borila Srb Novak Đoković in Južnoafričan Kevin Anderson. Z igrišča ju je pregnala tema, izid je izenačen na 2:2 v nizih.

Po dnevu premora na sveti travi Wimbledona se je dogajanje nadaljevalo v osmini finala. V ženskem delu turnirja je bilo najbolj zanimivo v obračunu sester Williams, uspešnejša je bila Serena, ki je Venus premagala s 6:4, 6:3. Tako Serena kot Venus imata do zdaj že vsaka pet wimbledonskih lovorik.

Serena je v 26. dvoboju s sestro vknjižila štirinajsto zmago. "Na igrišču sem si rekla, imam 33, ona pa 35 let. Vprašanje, koliko takšnih trenutkov bova še doživeli. Sama načrtujem, da bom igrala še nekaj let, ne vem pa, ali bo še veliko priložnosti za medsebojne dvoboje. Zame je bilo danes dobro, da sem delo opravila v dveh nizih," je po koncu dejala zmagovalka.

V četrtfinalu jo čaka Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je premagala Švicarko Belindo Benčič s 6:2 in 6:3. Marija Šarapova se je za zmago morala potruditi, saj se je Kazahstanka Zarina Dijas dobro upirala, Rusinja je bila boljša s 6:4 in 6:4. "Menim, da mi gre dobro, od tu naprej se začenja za res. Sem v dobrem položaju. Lani sem v četrtfinalu izgubila," je povedala zmagovalka Wimbledona pred 11 leti, ki jo v naslednjem krogu čaka Američanka Coco Vandeweghe, ta je s 7:6 (1) in 7:6 (4) izločila šesto nosilko, Čehinjo Lucie Šafarovo. Wimbledon zapušča nekdanja prva igralka sveta Danka Caroline Wozniacki, od pete nosilke je bila s 6:4 in 6:4 boljša Španka Garbine Muguruza.

Manca Pislak je izgubila uvodni dvoboj v konkurenci mladink. Od 17-letne Ljubljančanke je bila po eni uri in desetih minutah s 6:4 in 6:4 boljša Indonezijka Deria Nur Haliza.

Murray ostaja britanski adut

Za veselje domačinov je poskrbel Andy Murray, ki je s 7:6 (7), 6:4, 5:7, 6:4 izločil Hrvata Iva Karlovića, s 36 leti najstarejšega igralca v osmini finala Wimbledona v zadnjih 39 letih. "Dobro so mi šli lobi in dolgi udarci, moral sem namreč igrati čim nižje. Dvoboj je bil izjemno težek, čakal sem na vsako priložnost," je po dvoboju povedal zmagovalec Wimbledona leta 2013 in priznal, da je bil 2,11 metra visoki Hrvat težak nasprotnik.

Zanesljiv je bil tudi Roger Federer, drugi nosilec je s 6:2, 6:2 in 6:3 po 96 minutah premagal Španca Roberta Bautisto-Aguta, sicer dvajsetopostavljenega igralca. Federer bo v četrtfinalu Wimbledona igral trinajstič. Španec si je v šesti igri drugega niza poškodoval gleženj. Federerja v nadaljevanju čaka Francoz Gilles Simon, dvanajsti nosilec tretjega grand slama v sezoni v Wimbledonu, ki je v osmini finala presenetil šestopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha in ga premagal s 6:3, 6:3 in 6:2. "Padec brez dvoma ni bil najboljši. Vesel sem, da je lahko nadaljeval," je nesrečni padec Španca pokomentiral Federer in se ozrl proti Simonu: "Prepričan sem, da je Gilles vesel, da je v četrtfinalu, toda upam, da ustavim njegovo pot."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.