Šport
6 ogledov

''Serena me je vrgla z igrišča''

samantha stosur EPA
Avstralska tenisačica Samantha Stosur je okrcala organizatorje turnirja v New Yorku, ker ji niso priskrbeli ustreznega transporta, za nameček pa je zaradi prve igralke sveta ostala brez igrišča za trening.

V New Yorku so zbrani vsi najboljši tenisači in tenisačice tega sveta. Samo v konkurenci posameznikov oziroma posameznic se za lovoriko zadnjega Grand Slama sezone poteguje 256 igralk in igralcev, katerim je treba prišteti tudi udeležence turnirjev dvojic, mešanih dvojic, mladincev, legend, invalidov, itd.

serena williams | Avtor: EPA EPA
Gneča v Flushing Meadowsu je velika, kar organizatorjem povzroča nekaj težav pri logistiki. Nekdanja zmagovalka turnirja (2011) Samantha Stosur bi kmalu ostala brez prevoza do kompleksa Billie Jean King, kjer pa jo je čakalo neprijetno presenečenje, saj je njeno rezervacijo ''povozila'' prva igralka sveta Serena Williams.

Na vprašanje, ali ima najboljša tenisačica sveta boljše pogoje, kar zadeva transport na prizorišču zadnjega Grand Slama sezone, je Stosurjeva odgovorila: ''Bi rekla. Prav tako me je vrgla z igrišča.''

Williamsova je trenirala po zmagi v drugem krogu, kar ni ustaljena praksa, saj teniške igralke na dan, ko so že odigrale dvoboj, ponavadi ne trenirajo. Za zdaj ni znano, ali je bilo igrišče, na katerem je udarjala prva igralka sveta, prvotno namenjeno Avstralki.

Stosurjeva je morala na prevoz do prizorišča čakati do 10. ure zjutraj, kar je porušilo njen urnik. ''Imela sem 45 minut. Bila sem na treh različnih igriščih. Ni ravno idealno. Tu je več kot 200 igralcev, vsi si želimo trenirati in narediti, kar smo si zadali. Lepo bi bilo, če bi imela na voljo 45 minut brez prekinitev,'' je povedala nekdanja četrta igralka sveta.

''Tega ne želim obešati na veliki zvon. Vsi smo v istem čolnu. To je Grand Slam. Eden največjih turnirjev na svetu. Ko tenisač potrebuje prevoz, ga moraš priskrbeti,'' je zaključila Avstralka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.