Šport
18 ogledov

Serena spet najboljša na zaključku sezone

Serena Williams EPA
Američanka Serena Williams je še tretjič zapored osvojila sklepni ženski teniški masters WTA.

Številka 1 svetovnega tenisa je v današnjem finalu v Singapurju po uri in devetih minutah igre gladko s 6:3 in 6:0 premagala četrto nosilko, Romunko Simono Halep. S tem se je Romunki obenem oddolžila za boleč poraz v skupinskem delu mastersa.

Ponovila uspeh Seleševe

Triintridesetletna Serena Williams, ki jo je Halepova v skupinskem delu premagala s 6:0 in 6:2 ter s tem 18-kratni zmagovalki turnirjev za veliki slam prizadejala najhujši poraz v zadnjih 16 letih, tokrat ni imela milosti do tekmice.

Zanesljivo je prišla še do tretje zaporedne zmage na sklepnih turnirjih sezone, skupno pa je bila to zanjo še peta zmaga na turnirjih najboljše osmerice. Obenem je postala prva po v Novem Sadu rojeni ameriški igralki Moniki Seleš, ki je na sklepnih mastersih sezone slavila trikrat zapored; Seleševi je to uspelo v letih 1990, 1991 in 1992.

"Tekmica je igrala zelo dobro, bila sem ob robu igrišča in se le nasmejala. Rekla sem si: 'Serena, kaj ti je, saj nimaš česa izgubiti. Le sprosti se!' In ko sem se enkrat sprostila, sem začela igrati bolje in vse mi je uspevalo," je po zmagi dejala Williamsova, ki je proti tekmici sprožila kar 26 tako imenovanih winnerjev.

"Tega res nisem pričakovala"

Williamsova, ki je odpovedala nastop na odprtem prvenstvu Kitajske zaradi poškodbe levega kolena, je po letih 2001, 2009, 2012 in 2013 spet dvignila trofejo Billie Jean King. "Tega res nisem pričakovala. Komaj sem začela spet trenirati po poškodbi kolena v Pekingu in nisem niti vedela, ali bom tukaj sploh lahko zaigrala. Zdaj pa sem spet osvojila trofejo Billie Jean King in to se mi zdi neverjetno, zelo sem srečna," je še dejala ameriška zvezdnica.

Za zmago bo Williamsova na turnirju z nagradnim skladom 6,5 milijona dolarjev v žep pospravila 2,047 milijona dolarjev (približno 1,62 milijona evrov), deset let mlajši finalistki Halepovi, ki se je prvič v karieri uvrstila na sklepni turnir najboljših osmih igralk sezone, pa je ostala "tolažilna nagrada" v višini 971.000 dolarjev (767.043 evrov).

Največ zmag je od leta 1972 sicer dosegla Martina Navratilova, ki je za Češkoslovaško in pozneje ZDA zbrala osem zmag na turnirjih najboljših igralk ob koncu sezone. Po pet jih imata zdaj Williamsova in Nemka Steffi Graf.

Singapur, sklepni masters WTA (6,5 mio USD):

Serena Williams (ZDA/1) : Simona Halep (Rom/4) 6:3, 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.