Šport
81 ogledov

Serena v tretjem poskusu ujela Grafovo

Wimbledon 2016 (Williams - Kerber)
1/9
EPA
Serena Williams je v finalu teniškega turnirja v Wimbledonu premagala Angelique Kerber s 7:5, 6:3 in se po številu velikih turnirjev (22) izenačila s Steffi Graf.

Prva igralka sveta Serena Williams je v finalu turnirja na sveti travi premagala svojo krvnico iz Melbourna Angelique Kerber in se ji oddolžila za letošnji poraz na OP Avstralije.

Američanka je prekinila niz dveh zaporednih porazov v finalih največjih turnirjev in se po številu osvojenih grand slamov izenačila s Steffi Graf (22). Na vrhu lestvice ostaja Margaret Court (24), ki pa je levji delež zmag osvojila pred začetkom Odprte dobe (od l. 1968).

"To dolgo čakanje mi je utrdilo prepričanje, da moraš za velike stvari hudo garati. Veliko truda in dela sem vložila v ta naslov, zato sem zdaj še bolj srečna. Nisem imela lahkega dela, saj je bila na drugi strani odlična igralka in dobra prijateljica," je po dvoboju povedala Američanka, ki je bila tudi v finalu zelo prepričljiva.

Prvi niz je osvojila šele z odvzemom servisa v dvanajsti igri, v drugem pa je po ubranjeni 'break' žogici v naslednji igri odvzela začetni udarec Kerberjevi in dvoboj zaključila po uri in 20 minutah igre. Za zmago je prejela še ček v višini 2,3 milijona evrov, s katerim je presegla mejo 80 milijonov dolarjev, zasluženih s turnirskimi nagradami.

Kerberjeva spet druga igralka sveta

Kljub porazu je London zadovoljna zapustila tudi 28-letna Kerberjeva. Drugič v karieri je nastopila v finalu grand slama, v ponedeljek pa bo na lestvici WTA znova uvrščena na drugo mesto, kamor se je zavihtela že po zmagi na OP Avstralije. Na vrhu bo ostala Serena, ki je tja prvič prišla 2002 in je tam že od februarja 2013.

Wimbledon, finale:

Serena Williams (ZDA/1) : Angelique Kerber (Nem/4) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.