Šport > Nogomet
28 ogledov

Aquilanijevi trije goli niso bili dovolj

Hamšik Hellas Verona Napoli Serie A Italija liga prvenstvo
1/41
EPA
Vodilni Juventus je v prvem polčasu izgubil izključenega Gianluigija Buffona in se z desetimi nogometaši vrnil za remi pri Laziu (1:1). AS Roma na nedeljski tekmi v Veroni znižala zaostanek na vrhu lestvice (3:1), do zmage tudi Seedorfov Milan (2:1).

Na zadnji tekmi kola je Fiorentina v Firencah gostila Genoo. Razburljiva tekma je ponudila z menjavanji vodstev in kar šestimi zadetki, na koncu pa sta se morali obe ekipi zadovoljiti s točko. Najbolj zaslužen za izid 3:3 pa je gotovo domači napadalec Alberto Aquilani, ki je zadel kar trikrat. Josip Iličić je tokrat počival. 

Prva je sicer zadela Genoa, ko je v 29. minuti enajstmetrovko uspešno izvedel Alberto Gilardino. Štiri minute kasneje je na isti način odgovoril soimenjak Aquilani, a se vijolični niso dolgo veselili, saj so bili gostje naslednjo minuto spet v vodstvu, po zadetku Antoninija. Nato pa je dvakrat udaril Aquilani. Najprej pred ooncem prvega dela igre, da je izid izenačil, nato pa še v drugem polčasu, ko je Fiorentino popeljal v vodstvo. To pa ni zdržalo, v 77. minuti je namreč De Maio postavil končni izid tekme in domačim odščipnil dve točki.

Roma v vzvratnem ogledalu stare dame

Tekma v Veroni je za AS Romo na pomembnosti še dodatno pridobila po sobotnem večernem remiju Juventusa pri njenem mestnem tekmecu Laziu. Z morebitno zmago nad Hellas Verono bi se sinovi volkulje namreč v večno mesto vrnili z zgolj šestimi točkami zaostanka na vrhu Serie A.

Ena izmed ekip letošnje sezone se je celoten prvi polčas brez težav merila z Rimljani, pri katerih je kapetan Francesco Totti skupaj z Miralemom Pjanićem tekmo znova začel na klopi. Toda trenutek navdiha Gervinha je tik pred polčasom poskrbel, da so rumeno-rdeči povedli. 

Pjanićev prihod napovedal gol

Reprezentant Slonokoščene obale je nase navlekel pol domače obrambe in v sredini zaposlil svojega najljubšega pribočnika Adema Ljajića, ki mu ni bilo težko zadeti. Toda Verona je ob podpori izjemno glasnih navijačev izenačila kmalu po začetku nadaljevanja. Emil Hallfredsson je natančno meril z roba kazenskega prostora, žoga pa je na neravni zelenici tik pred vratarjem Morganom De Sanctisom skočila prek njegove roke v mrežo.

Roma je začela z obleganjem domačih vrat, v eni od akcij so Gervinho, Ljajić in Kevin Strootman preveč zapletli akcijo, nato pa je trener Rudi Garcia v ogenj poslal Pjanića. In skoraj nemudoma je Roma spet povedla – po slabo izbitem kotu je Gervinho prišel do žoge na robu kazenskega prostora, razpoloženi Afričan pa je po nekaj "trzljajih" neubranljivo zadel ob vratnici.

Gromki žvižgi Verončanov

Hallfredsson je še enkrat zapretil z izenačenjem, ko je njegov močen strel zletel pod prečko De Sanctisa, ki pa je bil na mestu. Tekmo je dokončno prelomil sodnik Paolo Silvio Mazzoleni, ki je slabih deset minut pred iztekom rednega dela hitro pokazal na belo točko po prekršku Alejandra Gonzáleza nad Vasilisom Torosidisom, z bele točke pa ob protestih navijačev, ki so Rimljane primerjali z Juventusom, neubranljivo meril rezervist Totti.

Poti nazaj za domače ni bilo več, da ni prišlo do napete končnice, je z zadnjo obrambo popoldneva poskrbel De Sanctis, medtem ko je Gervinho na drugi strani iz prepovedanega položaja zatresel še prečko. Tudi po koncu tekme so navijači glasno žvižgali sodniški trojki, ki je zapušlala zelenico, medtem ko so romanisti slavili s svojimi navijači na stadionu Marc'Antonio Bentegodi.

Polovičen uspeh Milančanov

Calrence Seedorf upa da bo pod njegovim vodstvom AC Milan doživel preporod. Če odštejemo pokalni poraz z Udinesejem mu kaže dobro, saj je zmagal že an drugi prvenstveni tekmi zapored. Tokrat so po preobratu v drugem polčasu ugnali Cagliari z 2:1.

Rossonerom dolgo ni kazalo dobro, saj so domačini z zadetkom Marca Saua vodili vse do zadnjih petih minut srečanja. Šele v 87. minuti je za izenačenje zadel Marco Balotelli, le dve minuti kasneje pa je za popoln preobrat poskrbel Giampaolo Pazzini. Nove tri točke pomenijo, da se je Milan vendarle pomaknil na zgornjo polovico lestvice.

Manj zadovoljni so bili lahko pri drugem milanskem prvoligašu Inter je doma gostil Catanio in ostal brez dveh točk. Čeprav je Samir Handanović mrežo tokrat ohranil nedotaknjeno, je enako na drugi strani uspelo Albertu Frisonu. Intet tako na petem mestu ostaja precej točk za mesti, ki vodijo v elitno Ligo prvakov.

Večni rivali na pomoč Romi: Juve do remija z 10-imi

Da to ne bo večer Gianluigija Buffona, je italijanski kapetan Juventusa nakazal že po dobrih desetih minutah igre, ko je storil veliko napako, ki pa je ni uspel izkoristiti Miroslav Klose. Stara rivala sta bila spet v glavni vlogi v 24. minuti, ko je sodnik Davide Massa Buffonu pokazal rdeči karton.

Buffon Massa Lazio Rim Juventus Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Klose je prodrl v kazenski prostor, kjer ga Buffon z nogama pokosil za najstrožjo kazen in zgodnjo prho. Kwadwo Asamoah je moral zapustiti igrišče kot "žrtveno jagnje" trenerja Antonia Conteja, rezervni vratar Marco Storari pa ni uspel ustaviti strela z bele točke Antonia Candreve za 1:0.

Klose zastreljal zmago

Kljub igri z enim manj je bil na resni preizkušnji v prvem polčasu tudi domači vratar Etrit Berisha, ki je v dveh poskusih ustavil Fernanda Llorenteja, a je Španec dočakal svoje maščevanje v nadaljevanju. Lazio, veliko preveč previden glede na številčno premoč, je izenačujoči gol dobil po podaji s strani Stephana Lichtsteinerja, ki jo je mojstrsko tik pod stičišče vratnice in prečke preusmeril Llorente. 

Preobrat bi lahko bil popoln že v naslednjem napadu, ko je Berisha s skrajnimi močmi ustavil močen strel Carlosa Téveza in zdelo se je, da bo "stara dama" znova zlahka preživela vse udarce. A lahko bi bilo povsem drugače, če bi Klose 15 minut pred koncem rednega dela meril kakšen centimeter bolj v levo ali desno, ko ga je s prostim strelom samega pred vrati našel Hernanes, legendarni nemški strelec pa je z nekaj metrov ustrelil točno v Storarija, ki je žogo odbil v prečko.

Barçin šolarček skoraj heroj

Da je bila frustracija lazialov popolna, je v 86. minuti poskrbel še mladi rezervist Keita Baldé Diao. Mladi Španec senegalskih korenin in nekdanji šolarček Barcelone je po fantastičnem strelu z roba kazenskega prostora v 86. minuti zadel daljšo vratnico Storarija, ki le po sreči žoge ni odbil v svojo mrežo – okroglo usnje se mu je od glave odbilo točno v roke.

Tudi Juventus je skušal v zadnjih minutah "ukrasti" tri točke z Olimpica, a je sodnik kratek dvominutni podaljšek prekinil kar sredi njihovega zadnjega napada. Toda belo-črni se niso preveč pritoževali, čeprav so v sezoni, ki se je zdela že odločena, ponudili vsaj kanček upanja zasledovalcem, njihov rekordni niz zmag pa se je ustavil pri številki 12.  

Naslov le še privid za Napoli

Napoli je v izdihljajih tekme preprečil presenetljivo zmago Chieva, ki je do 88. minute vodil z golom prednosti, nato pa je točko varovancem Rafaela Beníteza priigral Raúl Albiol.

Modri so zaostanek na lestvici italijanske Serie A za drugourščeno AS Romo, ki jo v nedeljo čaka gostovanje pri Hellas Veroni, znižali na sedem točk, medtem ko  za Juventusom zaostajajo še pet točk več.

Albiol rešil zgolj točko 

Napoli je v uvodnem delu srečanja prevladoval na igrišču, v 12. minuti pa je lepo priložnost za vodstvo domače ekipe zapravil Dries Mertens, ki je bil nenatančen z glavo. Chievo je kmalu zatem potrdil star nogometni pregovor – kdor ne da, dobi – in v 18. minuti povedel, ko je po kombinaciji Cyrila Théréauja in Gennara Sarda slednji s strelom v levi zgornji kot matiral domačega vratarja.

Priložnost si je v nadaljevanju priigral José Callejón, Mertens pa je s strelom znotraj kazenskega prostora zatresel vratnico. Belgijski reprezentant je v drugem polčasu še drugič stresel vrata Napolija, medtem ko je modrim zmanjkovalo časa. Lorenzo Insigne je najrej zadel prečko, nato pa je Albilo vendarle strl odpor gostujoče obrambe, ki je z nekaj sreče zadel za izenačenje in Napoliju priigral točko.

Italijanska liga, 21. kolo:

Napoli : ChievoVerona 1:1 (0:1)
Albio (88); Sardo (18)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je bil na klopi.

Lazio : Juventus 1:1 (1:0)
Candreva (27/11-m); Llorente (60)
RK: Buffon (24/Juventus)

Hellas Verona : AS Roma 1:3 (0:1)
Hallfredsson (49); Ljajić (45), Gervinho (60), Totti (83/11-m)

Cagliari : AC Milan 1:2 (1:0)
Sau (28); Balotelli (87), Pazzini (89)
Valter Birsa (AC Milan) je celo tekmo presedel na klopi za rezerve.

Inter : Catania 0:0 
Samir Handanović (Inter) je odigral celotno tekmo.

Livorno : Sassuolo 3:1 (3:1)
Greco (4), Paulinho (11), Benassi (26); Berardi (28/11-m)
Jasmin Kurtić (Sassuolo) je celo tekmo presedel na klopi za rezerve.

Parma : Udinese 1:0 (1:0)
Amauri (35)

Sampdoria : Bologna 1:1 (0:0)
Gabbiadini (61); Diamanti (90/11-m)
Rene Krhin (Bologna) je celo tekmo presedel na klopi za rezerve.

Torino : Atalanta 1:0 (0:0
Cerci (60/11-m)

Fiorentina : Genoa 3:3 (2:2)
Aquilani (33/11m, 42, 57); Gilardino (29/11-m), Antonini (34), De Maio (77)
Josip Iličić (Fiorentina) je celo tekmo presedel na klopi za rezerve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.