Šport > Nogomet
52 ogledov

Handanović rešil remi Interja: Pjanić dobil lekcijo

Klose Handanović Lazio Inter
1/18
EPA
Samir Handanović je z izjemno obrambo v drugem polčasu pomagal Interju do točke na gostovanju pri AS Romi (0:0). AC Milan je na nedeljskem derbiju izgubil proti Juventusu (0:2), Josip Iličić pa s Fiorentino proti Laziu (0:1)

Bosansko-hercegovski vezist Miralem Pjanić je pred tednom reprezentančnih akcij začel tekmo AS Rome proti Interju na klopi olimpijskega stadiona. Samir Handanović, ki ga naslednji teden s slovensko izbrano vrsto čaka let v Alžirijo, se tako od prve minute ni pomeril z najboljšim posameznikom lanskoletne "snežne" prijateljske tekme v Stožicah. "Mali princ" mu je zabil tudi enega od golov za visoko zmago.

Zbranost Handanovića sta že v prvih minutah preizkusila najprej Adem Ljajić s prostega strela, nato pa še Gervinho, ki je po podaji Danieleja De Rossija zaskrbljujoče ušel obrambi črno-modrih, a je bil Ljubljančan znova na mestu. Ljajić je osmešil Jonathana in v deseti minuti prodrl v kazenski prostor, kjer pa nato ni uspel najti Gervinha z žogo čez kazenski prostor.

Icardi iskal 11-metrovko, Palacio blizu 0:1

Inter je nato hitro vzpostavil ravnotežje in v napol gledališkem vzdušju, najglasnejša južna tribuna je bila zaradi razvpitih navijaških napevov zaprta, imel prvo resnejšo priložnost v 16. minuti, ko je Mauro Icardi padel v kazenskem prostoru, kjer ga je nepravilno oviral Mehdi Benatia, a se sodnik in Icardijev soimenjak Mauro Bergonzi ni odločil posredovati.

Argentinec Rodrigo Palacio je v 20. minuti preklinjal svojo nizko rast, ko ga je povsem samega s predložkom v sredini našel rojak Ricky Álvarez, a eden najnižjih igralcev na igrišču krivulje strela z glavo ni uspel obdržati pod prečko. Fredy Guarín je v 29. minuti lepo našel še Juta Nagatoma in Inter je povsem prevzel pobudo.

Handanović ušel komičnemu avtogolu

Le sodniška zastavica pa je tri minute kasneje rešila Handanovića, ki bi lahko sledil svojemu bratrancu in v istem tednu dobil že drugi komičen zadetek. Po podaji s strani je Mattia Destro iz prepovedanega položaja zadel vratnico, Handanoviću pa je žoga po nespretnem posredovanju ušla v mrežo. Na njegovo srečo zadetek ni obveljal.

Nasploh je Interjeva postavitev 3-5-2 povzročala celo kopico preglavic neprepričljivi Romi in Rudi Garcia je moral v lovu za pomembnimi tremi točkami potegniti pomembne poteze. Prvo je storil po desetih minutah nadaljevanja, ko je Ljajića zamenjal s Pjanićem. Ob žvižgih rimskih navijačev je nato reagiral tudi gostujoči strateg Walter Mazzarri, ki je aktiviral nekdanjega idola sinje modrega dela mesta, Brazilca Hernanesa.

Čudež "Sarme"

Toda bližje golu je bila Roma in po podaji s strani Vasilisa Torosidisa je tik pred smrtonosnim udarcem Gervinha pred golom fantastično posredoval Rolando, ki je rešil Handanovića z izbijanjem v kot. Prav nič reševanja pa Handanović ni potreboval v 75. minuti, ko je fantastično ubranil poskus Pjanića, potem ko ga je lepo našel Radja Nainggolan. Reprezentant BiH je prodrl v 16-metrski prostor in ostro meril v malo mrežico, a ga je Handanović za razliko od tekme v Stožicah izvrstno ustavil.

Nepovezana igra z veliko napakami ni navdušila, to pa so jasno izrazili tudi navijači Rome, ki so morali do konca trepetati celo za točko, a Interju kljub pritisku v sodnikovem dodatku ni uspelo usmeriti nevarnega strela proti golu Morgana De Sanctisa. Rimljani s točko niso resneje pritisnili na vodilni Juventus, Inter pa si prav tako ni pretirano izboljšal položaja v boju z Evropo.

AC Milan plačal neučinkovitost

Juventus je na San Siru prišel do nove zmage v italijanski Serie A in svojo prednost na vrhu ligaške lestvice povišal na varnih 11 točk. Tokratna žrtev varovancev Antonia Conteja so bili nogometaši AC Milana, ki so ob odsotnosti Maria Balotellija in Valterja Birse, ki tokrat ni dobil priložnosti, izgubili z 0:2. Najlepši zadetek na tekmi je v 62. minuti dosegel Carlos Tévez, ki je sprožil z velike razdalje in z močnim strelom, ki je zadel notranji del prečke, premagal vratarja Christiana Abbiatija.

Juventus je do tega trenutka zadel prav na vseh ligaških tekmah v letošnji sezoni, medtem ko AC Milanu ni uspelo vknjižiti tretje zaporedne zmage v italijanskem prvenstvu. Rossoneri so zaigrali brez poškodovanega Maria Balotellija, dodatne preglavice pa jim je povzročal razpoloženi Gianluigi Buffon, ki je že na začetku obračuna zaustavil obetaven poskus Adela Taarabta, nato pa je Kaká meril mimo gola. Na drugi strani je Tévez sprožil naravnost v Abbiatija, domači vratar pa je zablestel v 18. minuti, ko je ubranil strel Stephana Lichtsteinerja.

Buffon zaklenil vrata

Nevarne poskuse rossonerov je vztrajno odbijal Buffon, ki je posredoval po strelih Montoliva in Kakája, Andrea Poli pa je potem sprožil prek vrat. Neučinkovitost domače ekipe je v 44. minuti kaznoval Llorente, ki je dosegel 13. gol v letošnji sezoni. Juve si je končno zmago in polno bero točk zagotovil v 68. minuti, ko je z več kot dvajsetih metrov z mojstrovino postregel Tévez in s strelom, ki se je odbil od prečke, zapečatil usodo igralcev Clarenca Seedorfa. Aktualni prvaki bi lahko zabili tretjega bodisi s poskusom Andree Pirle bodisi Paula Pogbe, Buffonovo vratnico pa je stresel še Robinho.

Italijanska liga, 26. kolo:

AS Roma : Inter 0:0 (0:0)

Postavi

Roma: De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Romagnoli; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Ljajić (od 55. Pjanić), Destro (od 81. Bastos), Gervinho. Na klopi: Lobont; Ricci, Skorupski, Taddei, Toloi, Florenzi, Di Mariano, Mazzitelli.

Inter: Handanović; Rolando, Samuel, Jesus, Jonathan (od 88. Zanetti); Cambiasso, Guarín, Álvarez (od 65. Hernanes), Nagatomo; Palacio, Icardi (od 74. Botta). Na klopi: Carrizo; Andreolli, Taider, Campagnaro, D'Ambrosio, Ranocchia, Kovačić, Kuzmanović, Milito.

Sodnik: Mauro Bergonzi (Genova).

Cagliari : Udinese 3:0 (1:0)
Ibarbo (18), Vecino (81), Ibraimi (89)

Atalanta : ChievoVerona 2:1 (1:0)
Carmona (21), Cigarini (81); Dainelli (72)
Dejan Lazarević (Chievo) ni igral.
Boštjan Cesar (Chievo) je igral do 68. minute, ko je prejel drugi rumeni karton.
RK: Cesar (68/Chievo)

Genoa : Catania 2:0 (1:0)
Antonelli (14), Sturaro (85)

Hellas Verona : Bologna 0:0 (0:0)
Rene Krhin (Bologna) je igral celo tekmo.

Sassuolo : Parma 0:1 (0:1)
Parolo (2)

Torino : Sampdoria 0:2 (0:1)
Chuka (7), Gabbiadini (79)
Jasmin Kurtić (Torino) je igral celo tekmo.

Livorno : Napoli 1:1 (1:1)
Reina (39/ag); Mertens (32/ag)

AC Milan : Juventus 0:2 (0:1)
Llorente (44), Tévez (68)
Valter Birsta (AC Milan) ni igral.

Fiorentina : Lazio 0:1 (0:1)
Cana (5)
Josip Iličić (Fiorentina) ni igral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.