Šport > Nogomet
12 ogledov

Juventus še trdneje na vrhu

Jonathan Pereira Guarin Palacio Hellas Verona Inter Serie A Italija liga prvenst
1/14
EPA
Rodrigo Palacio je le nekaj dni po podaljšanju pogodbe zabil vodilni gol za Inter, ki je slavil na težkem gostovanju v Veroni in ohranil upe v boju za tretjim mestom in Ligo prvakov (2:0). Juventus remiziral, Fiorentina zmagala.

Vodilni klub italijanske nogometne prve lige Juventus izkoristil priložnost, da znova poviša že tako izdatno prednost na vrhu prvenstvene lestvice. V zaključku tekme so z zadetkom Andrea Pirla zlomili Genoo in si pred ponedeljkovo tekmo Rome priigrali 17 točk naskoka. Domači so sicer imeli priložnost za vodstvo, a je Emanuele Calaio v 72. minuti zapravil enjastmetrovko. 

Slovenski obračun dobili Iličićevi

Bolj natančni so bili strelci na 'slovenskem' obračunu med Fiorentino in Chievom iz Verone. Vijoličasti so se veselili pomembne zmage, s katero so se znova prebili na četrto mesto na lestvici, junaka pa sta bila Juan Cuadrado in Alessandro Matri. Na tekmi so sicer zaigrali vsi trije slovenski predstavniki. Medtem ko je Boštjan Cesar odigral celo tekmo, sta Dejan Lazarević in Josip Iličić v igro vstopila v nadaljevanju.

Znova pa je brez igralnega časa ostal Valter Birsa, ki si kruh služi pri AC Milanu. Klub iz prestolnice mode je tokrat gostil Parmo in se moral obrisati pod nosom za nove točke. Gostje so jih nadigrali s 4:2. Mario Balotelli je sicer malo pred koncem tekme izid izenačil po izkoriščeni enajstmetrovki, a je goste v vodstvo hitro s petko vrnil Amauri, piko na i pa postavil Jonathan Biabiany v sodniškem dodatku. To je že druga tekma Milana v nekaj dneh na kateri trener Clarence Seedorf ni računal na Slovenca Birsa in tudi drugi poraz z gol razliko 3:8

Palacio proslavil podaljšanje z novim golom

Zadetka Rodriga Palacia in Jonathana sta Interju prinesla veliko lažjo zmago nad Hellas Verono, kot je bilo proti Verončanom z grškim imenom moč pričakovati. Ekipa Walterja Mazzarrija je s Samirjem Handanovićem v vratih povedla v 13. minuti, ko je Palacio, nedavno je podaljšal pogodbo z milanskim klubom, zabil z neposredne bližine.

Njegov brazilski sosed Jonathan ni bil tako učinkovit in potreboval dva poskusa, preden je premagal Hellasovega vratarja Rafaela za končnih 2:0 v 63. minuti. Inter se je s 47 točkami čvrsto oprijel mesta, ki v naslednji sezoni prinaša igranje v Evropski ligi, povsem nemogoč pa ni več niti naskok na tretji Napoli (+8), ki šele v ponedeljek igra pri Torinu in je glavni favorit za osvojitev vozovnice Lige prvakov.

Brez Jorginha ni več enako

Verončani še naprej trpijo po odhodu organizatorja igre Jorginha, ki je januarja okrepil ravno Napoli. Hellas je bil eno izmed presenečenj sezone, a po odhodu Brazilca dobil le eno od zadnjih osmih tekem. 

Palaciu je 13. gol sezone lepo pripravil ravno Jonathan, ki je Argentinca pred vrati našel za lahek vodilni gol. 28-letnik je izjemno preigral Michelangela Albertazzija na krilu in podal slastno žogo za 1:0. Črno-modri so povsem nadzirali tekmo in bi lahko slavili še z večjo razliko, če ne bi Mauro Icardi že v šesti minuti zatresel vratnice po strelu z glavo, vezist Hernanes pa je v 55. minuti z bombo s prostega strela storil podobno.

Handanović zaključil lep večer v stilu

Nerazzurri so nepremagani na zadnjih šestih tekmah, sezona pa je po protestih navijačev proti novemu lastniku Ericku Thohirju, ki bi Juventusu kmalu škandalozno prodal enega najbolj cenjenih posameznikov moštva, Fredyja Guarína, obrnila v povsem nepričakovano pozitivno smer. 

Jonathan je po podaji Hernanesa najprej domačega vratarja prisilil v obrambo, po tem, ko je odbitek poslal v branilca Maietto Domenica, pa je končno zatresel mrežo. Handanović sicer ni imel veliko dela, je pa Verončane v sodnikovem dodatku izjemno ustavil pred dosego častnega zadeetka, ko je z vezanima obrambama ustavil Juana Iturbeja in Romula.

Italijanska liga, 28. kolo:

Hellas Verona : Inter 0:2 (0:1)
Palacio (13), Jonathan (63)
Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

Atalanta : Sampdoria 3:0 (2:0)
Carmona (36), Bonaventura (42), Denis (55)

AC Milan : Parma 2:4 (0:1)
Rami (57), Balotelli (76/11-m); Cassano (9/11-m, 51), Amauri (78), Biabiany (94)
RK: Abbiati (6)/AC Milan
Birse (AC Milan) ni bilo v postavi domačih. 

Cagliari : Lazio 0:2 (0:1)
Lulić (9), Keita (69)
Pinilla (Cagliari) je v 68. minuti zapravil enjastmetrovko. 

Livorno : Bologna 2:1 (0:0)
Benassi (47), Paulinho (53); Christodoulopoulus (86/11-m)
RK: Mbaye (81), Emeghara (85)/ oba Livorno
Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo. 

Sassuolo : Catania 3:1 (0:1)
Zaza (56), Missiroli (62), Sansone (89); Bergessio (31)

Fiorentina : ChievoVerona 3:1 (2:0)
Cuadrado (11), Matri (39), Gomez (89); Paloschi (62)
David Pizzaro (Fiorentina) je v 82. minuti zapravil enajstmetrovko. 
Boštjan Cesar je odigral celo tekmo, Dejan Lazarević (oba Chievo) je v igro vstopil v 45. minuti, Josip Iličić (Fiorentina) pa v 62. minuti. 

Genoa : Juventus 0:1 (0:0)
Pirlo (89)
Emanuele Calaio (Genoa) je v 72. minuti zapravil enajstmetrovko.

Ponedeljek ob 19.00:
Torino - Napoli

Ob 21.00:
AS Roma - Udinese

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.