Šport > Nogomet
16 ogledov

Handanović ustavil nalet Juventusa

Ivan Perišić Inter Juventus EPA
Inter je na enem od dveh derbijev nedeljskega sporeda italijanskega prvenstva doma premagal Juventus (2:1). Fiorentina je doma ugnala romo (1:0). Chievo do pozne zmage, Atalanta poražena, Palermo je remiziral.

Na stadionu San Siro je Inter, ki je katastrofalno začel sezono, s srčno predstavo premagal Juventus (2:1), tudi s pomočjo obramb Samirja Handanovića. Aktualni prvaki so doživeli prvi poraz v sezoni, črno-modri pa so zadržali stik z vrhom.

V prvem polčasu so gledalci dolgo čakali na prvo pravo priložnost. V 34. minuti bi se pred Handanovićem lahko bolje znajdel Sami Khedira, že v naslednjem napadu pa je Mauro Icardi za las zgrešil okvir vrat Gigija Buffona. V 37. minuti je bil z razdalje za Juve blizu uspehu tudi Miralem Pjanić

V drugem polčasu je Inter bolj odločno napadel in po podaji Icardija je z volejem malce zgrešil Antonio Candreva. Kazen je sledila v 66. minuti, ko je prodor in predložek Alexa Sandra z leve v mrežo potisnil Stephan Lichtsteiner.

A Inter se je ekspresno pobral in v 68. minuti izenačil, ko je po podaji Everja Banege iz kota z glavo zadel Icardi. V 78. minuti pa odločilni trenutek: Icardi sprva sicer ni ugnal Buffona, a je še enkrat prišel do žoge in jo vrnil pred vrata, kjer je bil najvišji hrvaški rezervist Ivan Perišić, ta je vstopil malce pred tem.

Pred koncem je Juve krenil po izenačenje. Enkrat je bil blizu zadetku Gonzalo Higuaín, Handanović pa se je izkazal ob izbijanju v 86. minuti, ob tem pa jo tudi skupil. V 90. minuti je svoj drugi rumeni karton dobil Banega, a ostalo je pri zmagi Interja in velikem slavju v domačem taboru.

Veselje v Firencah

Fiorentina je po več kot treh letih prvič uspela premagati Romo (1:0). Josip Iličić je za Toskance igral do 77. minute.

V prvem polčasu je bila Roma boljša, najlepšo priložnost je zapravil Daniele de Rossi. V drugem delu sta bili ekipi enakovredni, odločitev pa je padla ob koncu. V 81. minuti je Radja Nainggolan stresel vratnico, na drugi strani pa je bil nekaj sekund kasneje bolj natančen Milan Badelj in zdel za tri točke.

Zmaga Birse in Cesarja

Chievo je ostal v zgornji polovici z zmago pri Udineseju (1:2). V prvem polčasu je Valter Birsa zapravil dve lepi priložnosti za moštvo iz Verone, to pa je z golom kaznoval Duván Zapata. V drugem polčasu  je sledil preobrat v režiji Lucasa Castra, ki je najprej izenačil, v 95. minuti pa asistiral Fabriziu Cacciatoreju za zmago. Birsa je igral do 87. minute, Boštjan Cesar pa vso tekmo.

Jasmin Kurtić je igral do 56. minute ob porazu Atalante v Cagliariju (3:0), Siniša Anđelković pa od 85. minute za Palermo ob remiju v Crotoneju (1:1).

Serie A, 4. kolo:

Inter - Juventus 2:1 (0:0)
Icardi 68., Perišić 78.; Lichtsteiner 66.
RK: Banega (Inter) 90.

Udinese - Chievo 1:2 (1:0)
Zapata 25.; Castro 82., Cacciatore 95. 

Cagliari - Atalanta 3:0 (1:0)
Borriello 8., 73., Sau 55. 

Crotone - Palermo 1:1 (1:0)
Trotta 23.; Nestorovski 66. 

Sassuolo - Genoa 2:0 (0:0)
Politano 58., Defrel 66. RK: Veloso (Genoa) 86.

Torino - Empoli 0:0 (0:0)

Fiorentina - AS Roma 1:0 (0:0)
Badelj 82.

Napoli - Bologna 3:1 (1:0)
Callejón 14., Milik 67., 78.; Verdi 56.
RK: Krafth (Bologna) 81.

Lazio - Pescara 3:0 (0:0)
Milinković-Savić 67., Radu 72., Immobile 76.

Sampdoria - AC Milan 0:1 (0:0)
Bacca 85.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.