Šport > Nogomet
30 ogledov

Stoletnica Parme dobila darilo: Milan padel v 94. minuti

Cesar Chievo Verona Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo
1/25
EPA
Napoli se je z opoldansko zmago nad Torinom s pomočjo dveh enajstmetrovk Gonzala Higuaína uspel približati AS Romi na vrhu Serie A (2:0). Rimljani so z deseterico slavili v Vidmu in ostali stoodstotni (1:0). Infarkten poraz AC Milana in gol Boštjana Cesarja.

Dve enajstmetrovki Gonzala Higuaína sta Napoliju prinesli zmago nad Torinom, ki je tekmo zaključil brez enega izključenega nogometaša, s čimer so se južnjaki vodilni AS Romi pred popoldansko tekmo v Vidmu približali na vsega dve točki zaostanka.

Argentinski napadalec je najstrožje kazni izkoristil v 14. in 32. minuti ter tako zabil svoj četrti in peti gol sezone. Torinčani so ostro protestirali, ko je Dries Mertens izsilil prvi strel z bele točke s hitrim padcem prek noge Nicole Belloma, nenamerna igra z roko Kamila Glika (ustavil je strel Federica Fernandeza) pa je sinje modrim prinesla še drugo nagrado.

Sodnik Andrea De Marco je najprej zgolj odmahnil z roko in dovolil protinapad "bikov", nato pa ustavil igro in pokazal na belo točko, kar je povsem razbesnelo gostujočega trenerja Giampiera Venturo. Slednji je moral tekmo zaključiti zgolj z deseterico, potem ko je Migjen Basha v zadnjih minutah kot zadnji branilec ustavil Gorana Pandeva, ki bi stekel sam proti golu.

Cesar spet med strelci, Chievo ostal zadnji

Slovenske ljubitelje nogometa je na nedeljskih tekmah s prvim ligaškim golom po 6. februarju 2011, ko je v Rimu zabil Laziu (1:1), razveselil kapetan reprezentance Boštjan Cesar. Cesar je bil veliko bolj razpoložen v reprezentančnem dresu, med klubskim postom je zadel proti Islandiji in Romuniji, tudi tokrat pa je bil na domači tekmi s Fiorentino natančen z glavo.

Cesar je na drugi vratnici v 13. minuti pričakal podajo Senegalca Boukaryja Draméja in zadel za vodstvo "letečih osličkov", ki pa so izenačujoči gol Kolumbijca Juana Cuadrada dobili tik pred odhodom na polčas.

Parma slavi jubilej in veliko zmago

Da se Fiorentina zlepa ne preda so varovanci Vincenza Montelle pokazali že v prejšnjem kolu, ko so po zgodovinskem preobratu doma ugnali Juventus, tako kot takrat pa je bil glavni motor povratka Kolumbijec Cuadrado, ki je v drugem polčasu zadel še za zmago vijoličastih. Priložnosti za igro ni dobil Dejan Lazarević, medtem ko Josipa Iličića še naprej ni v ekipi Toskancev.

Parma AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo Parolo | Avtor: EPA EPA
Pravo srhljivko so lahko videli gledalci v Parmi, kjer v teh dneh slavijo okroglo stoto obletnico delovanja kluba. Domači so proti slabemu AC Milanu, pri katerem je celo tekmo odigral Valter Birsa, po prvem polčasu vodili že z 2:0, ko sta zadela Marco Parolo in stari milanski znanec Antonio Cassano.

Milan se je z gologlavim Mariem Balotellijem vrnil v igro v drugem polčasu, ko sta v razmaku le nekaj minut prva zadetka za klub zabila Alessandro Matri in Matías Silvestre. Rezervist Kaká je imel v zadnjih minutah na nogi tudi zmago, a ga je ustavil domači vratar, tudi na drugi strani pa je rdeče-črne reševal mladi vratar Gabriel. Brazilec je vseeno slabo posredoval globoko v sodnikovem podaljšku, ko je slabo ocenil let žoge po prostem strelu Parola in poskrbel za noro slavje med domačimi navijači. 

Roma z desetimi ostala 100 %

Lomilec slovenskih src Michael Bradley je s strelom od daleč devet minut pred koncem rednega dela prinesel zmago deseterici AS Rome nad Udinesejem in ohranil stoodstotni niz navdušujočih Rimljanov, ki na vrhu Serie A še naprej vodijo za pet točk (1:0).

Rudi Garcia je moral moštvo sestaviti brez poškodovanega mitskega kapetana Francesca Tottija in Gervinha, v 66. minuti pa je ostal še brez izključenega branilca Maicona, toda na stadionu Friuli kot že osemkrat poprej navdušeno slavil s svojimi varovanci po zadnjem sodnikovem žvižgu.

Bradleyju je zmagoviti gol pripravil Kevin Strootman, ki je potrpežljivo čakal ameriškega vezista in mu nastavil zmagoviti strel. Roma je z zmago v Vidmu izenačila niz, ki ji je nazadnje uspel Juventusu v šampionski sezoni 2005/06. Stara dama je po škandalu Calciopoli ta naslov sicer naknadno izgubila.

Tokrat je stik z vodilnima kluboma ohranila z mirno domačo zmago nad Genoo, za katero je z enajstih metrov zadel Arturo Vidal, krasotico pa je prispeval tudi Carlos Tévez (2:0).

Italijanska liga, 9. kolo:

Sampdoria : Atalanta 1:0 (0:0)
Mustafi (56)
RK: Nica (63/Atalanta)

Inter : Hellas Verona 4:2 (3:1)
Moras (10/a.g.), Palacio (12), Cambiasso (38), Rolando (56); Martinho (32), Romulo (71)
RK: Belfodil (90/Inter); Moras (90/Verona)
Handanović (Inter) ni igral zaradi kazni.

Napoli : Torino 2:0 (2:0)
Higuaín (14, 32/obe 11-m)
RK: Basha (87/Torino)

Bologna : Livorno 1:0 (1:0)
Crespo (3)
Krhin (Bologna) je odigral celo tekmo.

Catania : Sassuolo 0:0
Kurtić (Sassuolo) je odigral celo tekmo.

Chievo : Fiorentina 1:2 (1:1)
Cesar (13); Cuadrado (45, 64)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je bil na klopi, Iličića (Fiorentina) ni bilo v ekipi.

Juventus : Genoa 2:0 (2:0)
Vidal (23/11-m), Tévez (36)

Parma : AC Milan 3:2 (2:0)
Parolo (11, 90), Cassano (45); Matri (61), Silvestre (63)
Birsa (Milan) je odigral celo tekmo.

Udinese : AS Roma 0:1 (0:0)
Bradley (82)
RK: Maicon (66/Roma)

Lazio : Cagliari 2:0 (0:0)
Klose (52), Candreva (55/11-m)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.