Šport
12 ogledov

Poraza milanskega dvojca

Inter, Udinese EPA
Na uvodni tekmi kola je Fiorentina doma remizirala z Juventusom (0:0) in Romi ponudila priložnost, da se približa aktualnim prvakom. A sinovom volkulje to ni uspelo. Genoa je z 1:0 premagala rdeče-črne, Inter pa je doma klonil proti Udineseju.

Genoa je v derbiju tega kola z minimalno razliko premagala Milano in se prebila na tretje mesto v Serie A. Tekmo je odločil zadetek nekdanjega člana rdeče-črnih Luce Antonellija, ki je v 32. minuti z glavo zadel po kotu. 

Gostitelji, ki so zadnji poraz v prvenstvu doživeli v septembru, so po Juventusu z enakim rezultatom na domači zelenici tako odpravili še Milan, nogometaši slednjega so doživeli prvi poraz v zadnjih štirih tekmah. Izbranci trenerja Filippa Inzaghija so bili po vodilnem zadetku domačih precej podjetnejši, a je čvrsta obramba gostiteljev zdržala do zadnjega sodnikovega žvižga.

Še precej slabše kot mestnemu tekmecu gre Interju. Ta je doživel novo blamažo. Izbranci Roberta Mancinija so imeli po 45 minutah igre proti Udineseju vse v svojih rokah, nato pa je Videmčanom uspel preobrat. Črno-modri so povedli ob koncu prvega polčasa, ko je po natančni podaji v kazenski prostor do žoge prišel Mauro Icardi in jo poslal v mrežo.

Udinese, ki je v prvem polčasu le enkrat streljal na gol Samirja Handanovića, je nato zapretil v 56. minuti, a se je slovenski vratar izkazal ob poizkusu zimzelenega Antonia Di Nataleja. A Udinese je kmalu izenačil, z zelo natančnim udarcem z roba kazenskega prostora je zadel Fernades. Kasneje je za nov poraz Milančanov poskrbel še Cyril Théréau.

Adem Ljajić | Avtor: EPA EPA
Ljajić je rešil Romo

Nogometaši Rome se v soboto niso uspeli približati stari dami, ki je dan prej osvojila točko na dvoboju s Fiorentino. Sinovi volkulje so prav tako remizirali, na njihovi zelenici jim jo je zagodel Sassuolo.

Simone Zaza je v prvi polovici prvega polčasa dvakrat šokiral Olimpico in goste popeljal do vodstva z 2:0. Roma se je nato mučila, delo njenih nogometašev pa je postalo še težje po drugem rumenem kartonu, ki ga je v 50. minuti prejel Daniele De Rossi. A nato je na sceno stopil Adem Ljajić. Ta je najprej v 78. minuti izkoristil enajstmetrovko, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je izkoristil povratno žogo Alessandra Florenzija in zadel za 2:2. Z remijem je Roma še vedno tri točke za Juventusom

Juve do točke v Toskani

Na stadionu Artemio Franchi je Fiorentina nadaljevala niz dobrih rezultatov v zadnjih tednih in odščipnila točko vodilnemu Juventusu (0:0). Josip Iličić je spet obsedel na klopi, Jasmin Kurtić pa je dobil priložnost v končnici, ko se je rahlo poškodoval Juan Cuadrado.

Viola je bolje začela tekmo in prevladovala v polju, prva priložnost pa je pripadla gostom, ko je Paul Pogba z močnim strelom meril malce čez gol. Domači so imeli žogo veliko v svojih nogah, a niso znali priti do izdelane situacije, po igri z roko Fernanda Llorenteja pa so zahtevali enajstmetrovko.

V drugem polčasu je zasedba aktualnih prvakov stopila na plin in prevzela pobudo, toda tudi Bianconeri niso bili dovolj konkretni. Na drugi strani je z močnim strelom v 68. minuti zagrozil Cuadrado, Gianluigi Buffon pa je bil kos nalogi. Do konca tekme večjih priložnosti ni bilo na spregled in tako je Juventus iz Toskane odnesel le točko.  

Serie A, 14. kolo:

Fiorentina : Juventus 0:0 (0:0)
Kurtić je igral od 85. minute, Iličić (oba Fiorentina) je sedel na klopi.

AS Roma : Sassuolo  2:2 (0:2)
Ljajić 78., 93.; Zaza 15., 18.

Torino : Palermo  2:2 (1:2)
Martínez 35., Glik 63.; Rigoni 16., Dybala 43.
Anđelković (Palermo) je odigral celotno tekmo.

Napoli : Empoli  2:2 (0:1)
Zapata 67., De Guzmán 72.; Verdi 19., Rugani 53. 

Atalanta : Cesena  3:2 (1:2)
Benalouane 45.+1, Stendardo 50., Moralez 52.; Defrel 31., 43.
Krajnca (Cesena) ni bilo v kadru.

Genoa : AC Milan  1:0 (1:0)
Antonelli 32.

Parma : Lazio  1:2 (1:1)
Palladino 45.; Mauri 45.+3, Felipe 59.

Inter : Udinese  1:2 (1:0)
Icardi 44.; Fernandes 60., Théréau 71.
Handanović je branil celotno tekmo, Krhin (oba Inter) je obsedel na klopi.

Ponedeljek:
Cagliari - Chievo
Hellas Verona - Sampdoria

Lestvica:
1. Juventus 35 točk
2. AS Roma 32
3. Genoa 26
4. Napoli 24
5. Lazio 23
6. Sampdoria 22 (-1)
7. AC Milan 21
8. Udinese 21
9. Fiorentina 20
10. Sassuolo 19
11. Palermo 18
12. Inter 17
13. Empoli 15
14. Hellas Verona 14 (-1)
15. Atalanta 14
15. Torino 13
16. Cagliari 11 (-1)
18. Chievo 10 (-1)
19. Cesena 8
20. Parma 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.