Šport > Nogomet
14 ogledov

"Sarma" 2, Cassano 1: Handa junak, Kurtić zabil

Icardi Inter Milano Bologna Serie A Italija liga prvenstvo
1/47
EPA
Samir Handanović je še na drugi zaporedni tekmi v Serie A ubranil najstrožjo kazen in Interju pomagal do pomembne zmage nad Parmo (2:0). Jasmin Kurtić med strelci ob remiju Torina pri Laziu (3:3). Juventus z golom Paula Pogbaja mimo Bologne (1:0), Roma z enakim izidom (0:1) s kompletom točk iz Firenc.

Novo kolo v Serie A in nova ubranjena enajstmetrovka specialista Samirja Handanovića. Slovenski reprezentančni vratar, ki bi lahko tudi na letošnji poletni tržnici predstavljal "vročo robo" Interja, je v zaključku prvega polčasa pri Parmi ubranil najstrožjo kazen nekdanjega soigralca Antonia Cassana in v boju za mesta v Evropski ligi črno-modre oddaljil na pet točk razlike.

Strel velikega navijača črno-modrih, ki še vedno ni opustil upov po odhodu z italijansko reprezentanco v Brazilijo, je Handanović odbil v vratnico, tam pa je končal tudi strel kapetana Estebana Cambiassa. Argentinčev poskus z levico z roba kazenskega prostora le po čudežu ni končal za hrbtom vratarja Antonia Miranteja, saj se je žoga od vratnice in vratarjeve noge povsem brez njegove vednosti odbila v kot.

Guarín s klopi v minuti med strelce

Tekma se je usodno prelomila že v prvi akciji drugega polčasa, ko je Gabriel Paletta pozno startal na Rodriga Palacia in ga v prodoru zrušil na robu kazenskega prostora, glavni sodnik Gianluca Rocchi pa ni imel milosti in mu pokazal drugi rumeni karton. Popoldne se je za varovance nekdanje legende Milana Roberta Donadonija naglo poslabšalo že po sledečem prostem strelu Hernanesa, ki ga je z glavo povsem osamljen v mrežo preusmeril branilec Rolando.

Parma je tudi z igralcem manj pretila za izenačenje, tresel se je tudi okvir gola Handanovića, ki pa je svojo mrežo znova ohranil nedotaknjeno, tako da so njegovi soigralci minuto pred iztekom rednega dela le zagotovili vse tri točke, ko je z močnim strelom z roba kazenskega prostora zadel rezervist Fredy Guárin, ki je bil na zelenici vsega eno minuto.

Handanović je v medsebojnem obračunu s Cassanom povedel z 2:1. Po tem, ko ga je vročekrvni južnjak s prvo enajstmetrovko leta 2009 kot član Sampdorie uspel ugnati, mu je Fužinčan ubranil naslednja dva poskusa – na novi medsebojni tekmi kot član Udineseja istega leta in zdaj kot član Interja. Dvakrat je Handanović ustavil le še bivšega napadalca Napolija Edinsona Cavanija. Slovenski reprezentant je zaenkrat uspel ustaviti kar 27 od 82 enajstmetrovk v profesionalni karieri (35,37 %).

Gol Pogbaja dovolj za Juve

Juventus je pred tekmo AS Rome, ki na derbiju kola gostuje pri Fiorentini, opravil delo na domači tekmi z Bologno. Slovenskega vezista Reneja Krhina ni bilo v moštvu rdeče-modrih, ki se niso prav nič približali obstanku v ligi, čeprav so bili (vsaj rezultatsko) do konca v igri celo za senzacionalno točko na Juventus Areni.

Paul Pogba je v 64. minuti odločil obračun z močnim strelom z roba kazenskega prostora, ki je poletel v mrežo Bologne in prednost "stare dame" na vrhu povišal na verjetno nedosegljivih enajst točk. Branilci naslova so tako ostali v igri tudi za rekordno bero ob koncu sezone.

Bonucci med "ultrase"

Kaznovani Leonardo Bonucci si je tekmo ogledal kar med najbolj gorečimi privrženci na južni tribuni, vratar Gianluca Curci pa je že v četrti minuti preprečil hitro veselje Pogbaja z dobro obrambo na bližnji vratnici, francoski vezist pa je za las nenatančno meril tudi po kotu Andree Pirla.

Nekajkrat je bil blizu tudi Fernando Llorente, a se rezultat do polčasa ni spremenil. Domači so v nadaljevanje krenili odločneje in Curci je bil na mestu po poskusu Mauricia Isle, ki ga je v eni redkih priložnosti za igro od prve minute našel Sebastian Giovinco. Isla je nato organiziral vodilni zadetek, ko je našel Pogbaja na robu kazenskega prostora, Francoz pa je z izvrstnim strelom pod roko premagal Curcija.

Medtem, ko je gostujoči vratar reševal višji zaostanek, je le pogumen start Claudia Marchisia pred usodnim strelom ustavil Lazarosa Christodoulopoulosa. Grka je moral po hitrem protinapadu enkrat ustaviti tudi Gianluigi Buffon, ki kljub manjšemu pritisku do konca tekme ni več resneje posredoval ob še eni "klasični" zmagi svojega moštva.

de Sanctis Fiorentina Roma Serie A | Avtor: EPA EPA
Roma srečno in spretno do zmage

Nogometaši Rome so z zmago na vročem stadionu Artemio Franchi v Firencah (0:1) obdržali minimalne možnosti za naslov prvaka. Josip Iličić je igral do 73. minute. Rimljani naslednji teden gostijo vodilni Juventus, z zmago bi morda še lahko prekrižali načrte varovancev Antonia Conteja, ki jih med tednom čaka tudi polfinale Evropske lige

Gostje so prvi zapretili, Gervinho je v deveti minuti po predložku žogo poslal mimo desne vratnice Neta. Domači so nekajkrat zapretili Morganu de Sanctisu z razdalje, a niso bili dovolj natančni. Gostje so povedli v 26. minuti. Adem Ljajić je z globinsko podajo odlično našel Radjo Nainggolana, slednji pa je mirno poslal žogo v mrežo. Do konca polčasa je za Romo eno priložnost zapravil še Francesco Totti.

Tudi v nadaljevanju smo spremljali dinamično predstavo, bolj napadalno aktivna je bila razumljivo Fiorentina. Najbolj aktiven je bil prav slovenski reprezentant Iličić, toda obramba sinov volkulje je bila vedno znova na mestu. Sredi drugega polčasa so spet zapretili gostje, a je Neto fantastično reagiral po strelih Dodoja in Tottija. Četa Rudija Garcie bi bila za zapravljeno kaj lahko kaznovana v 71. minuti, toda poskus Stefana Savića je zletel le malce čez vrata. Do konca so Toskanci pritiskali za izenačenje, a vse do zadnjega žvižga številni predložki niso obrodili sadov. Zadnja nevarna situacija se je zgodila v 94. minuti, ko je Alessandro Matri prišel do težavnega strela pred vrati, žogo pa je, malce tudi s pomočjo roke, blokiral Dodo.

Birsa odpadel, Milan ostal silovit

Valter Birsa bi najverjetneje začel domačo tekmo AC Miana z Livornom, a je zaradi manjše poškodbe v zadnjem hipu odpadel iz načrtov trenerja Clarenca Seedorfa, toda debitant na rdeče-črni klopi se je lahko na San Siru veselil nove zmage, s katero so "milanisti" na lestvici prehiteli prav Parmo.

Balotelli Pazzini AC Milan Milano Livorno Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Zdelo se je že, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov, a je Mario Balotelli po podaji s strani Kevina Constanta nebeško skočil in zadel pod prečko. Svojo strelsko formo in status enega izmed odkritij sezone je znova potrdil tudi Adel Taarabt, ki se je kmalu po začetku drugega polčasa sprehodil pred gol gostov in z močnim strelom po tleh povišal na 2:0.

Lepo zmago za že dolgo ne tako rožnato stanje na lestvici je v 83. minuti s prvim golom po mesecu januarju potrdil Giampaolo Pazzini. Tako kot pri prvem in drugem zadetku Milana je imel "noge vmes" znova Balotelli, ki je med branilci našel vtekajočega Pazzinija, nekdanji italijanski reprezentant pa je z levico zadel prek vratarja za končnih 3:0.

Kurtićev gol ob bolečem remiju Torina na Olimpicu

Jasmin Kurtić je v 52. minuti za Torino izenačil na gostovanju pri Laziu, ko ga je z lepo "zavrnjeno" žogo na drugi vratnici našel Riccardo Meggiorini, nekdanji član Gorice pa je z notranjim delom nogometnega čevlja mirno matiral domačega vratarja.

Lazio je v vodstvo že v prvem polčasu popeljal Stefano Mauri, nato pa je Belokranjec po novem vodstvu sinje modrih (z enajstih metrov je zadel Antonio Candreva) zapustil igro, a je zablestela tudi njegova menjava.

Reina "kraljeval" v Vidmu

Grk Panagiotis Tachtsidis, nekdanji član Rome in posojeni igralec Catanie, je namreč nemudoma po prihodu v igro izenačil, prvi strelec Ciro Immobile pa je z 20. golom sezone poskrbel za sanjski preobrat tik pred iztekom rednega dela. Toda točko ekipi Edoarda Reje je z enim zadnjih strelov nore tekme globoko v dolgem sodnikovem podaljšku rešil Candreva.

Tretjeuvrščeni Napoli je remiziral pri Udineseju (1:1). Potem ko je ekipa Rafaela Beníteza od 39. minute vodila s fantastičnim volejem Joséja Callejóna, je Bruno Fernandes kmalu po začetku drugega polčasa premagal Pepeja Reino, ki je storil kardinalno napako pri oddaji žoge.

Udarec Cesarju in Lazareviću

Prav šesto mesto, ki ga je v soboto zavzel Milan, bo ob koncu sezone najverjetneje prinašalo igranje v Evropski ligi, povsem brez možnosti pa na 10. mestu ni niti Hellas Verona, ki je tudi po zaslugi 18. gola sezone veterana Luce Tonija premagala neugodno Atalanto (2:1).

Mladi italijanski zvezdnik Domenico Berardi je ob zelo nepravem času za Boštjana Cesarja in Dejana Lazarevića zabil svoj 13. gol sezone na gostovanju Sassuola pri Chievu, zeleno-črni pa so se na lestvici izenačili z Bologno še enega slovenskega reprezentanta Reneja Krhina (1:0). "Leteči oslički" imajo na 16. mestu medtem le še dve točki zaloge. Do zmage je prišla tudi zadnja Catania, ki pa kljub slavju na tekmi s Sampdorio nima več realnih možnosti za preživetje (2:1).

Italijanska liga, 34. kolo:

AC Milan : Livorno 3:0 (1:0)
Balotelli (43), Taarabt (51), Pazzini (83)
Birse (Milan) ni bilo v ekipi.

Atalanta : Hellas Verona 1:2 (0:0)
Denis (87); Donati (52), Toni (72)

Catania : Sampdoria 2:1 (1:0)
Leto (45), Bergessio (63); Okaka (61)

ChievoVerona : Sassuolo 0:1 (0:1)
Berardi (40)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je igral od 58. minute.

Genoa : Cagliari 1:2 (1:1)
De Maio (3); Sau (37), Ibarbo (82)

Lazio : Torino 3:3 (1:0)
Mauri (42), Candreva (61/11-m, 90); Kurtić (52), Tachtsidis (67), Immobile (89)
RK: Novaretti (79/Lazio)
Kurtić (Torino) je igral do 65. minute.

Parma : Inter 0:2 (0:0)
Rolando (48), Guarín (89)
RK: Paletta (46/Parma)
Cassano (Parma) je v 44. minuti zapravil enajstmetrovko.
Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Udinese : Napoli 1:1 (0:1)
Fernandes (54); Callejón (39)
RK: Fernández (89/Napoli)

Juventus : Bologna 1:0 (0:0)
Pogba (64)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Fiorentina : AS Roma 0:1 (0:1)
Nainggolan (26)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.