Šport > Nogomet
42 ogledov

Birsa tresel na Siciliji, Kurtić doma

Torino Juventus EPA
V elitni italijanski ligi so odigrali večino tekem 16. kola. V ospredju je bil torinski mestni derbi, konec tedna sta zaznamovala tudi dva slovenska gola.

V prestolnici Piemonta sta se udarila mestna rivala Torino in Juventus. Aktualni prvaki so bili kljub prvotnemu zaostanku boljši (1:3) in so se utrdili na vrhu lestvice.

Torino je povedel z zadetkom Andree Belottija v 16. minuti, a veselje domačih je trajalo le do 28. minute, ko je izenačil Gonzalo Higuaín.

V razgibanem in izenačenem srečanju je odločitev padla ob koncu. Higuaín je v 82. minuti še drugič matiral Joea Harta, tokrat po asistenci Giorgia Chiellinija, v sodnikovem dodatku pa je zmago "stare dame" z odbitkom potrdil Miralem Pjanić.

Birsa našel daljši kot

V Palermu je gostoval Chievo in se z novimi tremi točkami (0:2) utrdil v sredini razpredelnice, medtem ko so Siciljanci ostali povsem na dnu.

Že v 14. minuti je "leteče osle" v vodstvo s svojim četrtim prvenstvenim golom popeljal Valter Birsa, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru in z levico zadel daljši kot vrat. Končni izid je v 49. minuti postavil Sergio Pellisier.

Siniša Anđelković, ki je bil tokrat celo v vlogi kapetana, je za Palermo odigral vso tekmo (kot Birsa za Chievo), Boštjan Cesar pa je pri gostih obsedel na klopi.

Gol Kurtića premalo

Zadel je tudi Jasmin Kurtić, a je njegova Atalanta malce presenetljivo doma izgubila proti Udineseju (1:3). Kljub temu je ekipa iz Bergama ostala na šestem mestu.

Videmčani so po prvem polčasu minimalno vodili, Kurtić pa je v 47. minuti prišel do strela z glavo in izenačil. Do konca je Udinese zabil še dvakrat in osvojil pomembne točke. Kurtić je igral do 77. minute.

Petarda Napolija

Najvišjo zmago je zabeležil Napoli, na gostovanju pri Cagliariju je namreč odjeknila petarda (0:5). Tri gole za Neapeljčane je dosegel Dries Mertens.

Bologna in Empoli sta se na srečanju, ki je igralo pomembno vlogo v boju za obstanek v Serie A, razšla z delitvijo plena (0:0).

Zmaga za Handanovića

Zadnjo nedeljsko tekmo sta odigrala Inter in Genoa, domači pa so z dvema zadetkoma Marcela Brozovića prišli do zmage.

Samir Handanović je vso tekmo branil vrata Interja, ki se je z novim kompletom točk prebil na osmo mesto, a razlika do vodilnih je še vedno precejšnja. 

Serie A, 16. kolo:

Inter - Genoa 2:0 (1:0)
Brozović 38., 69.

Torino - Juventus 1:3 (1:1)
Belotti 16.; Higuaín 28., 82., Pjanić 92.

Palermo - Chievo 0:2 (0:1)
Birsa 14., Pellisier 49.

Atalanta - Udinese 1:3 (1:1)
Kurtić 47.; Zapata 45., Fofana 72., Thereau 87.

Bologna - Empoli 0:0 (0:0)

Cagliari - Napoli 0:5 (0:2)
Mertens 34., 69., 72., Hamšik 45., Zielinski 51.

Crotone - Pescara 2:1 (1:0)
Palladino 24./11m, Ferrari 83.; Campagnaro 82.
RK: Capezzi (Crotone) 80.; Aquilani (Pescara) 73.

Sampdoria - Lazio 1:2 (0:2)
Schick 89.; Milinković-Savić 40., Parolo 44.

Ponedeljek:
AS Roma - AC Milan
Fiorentina - Sassuolo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.