Šport > Nogomet
65 ogledov

Seedorf trenersko kariero začel z zmago

(AS Roma - Livorno) serie A
1/32
Reuters
Težave Interja so v nedeljo dobile novo žalostno poglavje s porazom pri Genoi (0:1). Bologna v izdihljajih do točke proti Napoliju (2:2). Alessandro Matri za Fiorentino takoj zabil dva pri Catanii (3:0). Vodilni ekipi sta zabeležili novi zmagi, prav tako z novim trenerjem Milan.

Clarence Seedorf je kot trener Milana debitiral na domačem San Siru, kamor je v goste prišla Hellas Verona. Gostje so letos v neprimerno boljši formi in zasedajo peto mesto, medtem ko so rdeče-črni v drugi polovici lestvice. Morebitne boljše čase pa je že s prvo zmago napovedal Seedorf, ki je že na prvi tekmi vknjižil prvo zmago v trenerski karieri. Milan z zadetkom Balotellija slavil z 1:0.

Domači so takoj nakazali, da je s prihodom Nizozemca morda zavel nov veter v slačilnici. Pritisnili so na nasprotnikova vrata, a vrat gostov niso resneje ogrozili. Prvi polčas je do sedaj postregel predvsem s streli mimo vrat, nekaj dobrimi domislicami nogometašev Milana in čvrsto obrambo Verone. Pet minut pred koncem je dlani vratarja Rafaela iz prostega strela sicer ogrel Mario Balotelli, a zadetka ni bilo.

Seedorf Birsi dodelil pol ure

Drugi polčas so za odtenek bolje začeli nogometaši Verone, ki pa prav tako še niso našli poti do mreže Christiana Abbiatija. Se je pa slednji moral izkazati po strelu rezervista Martinha in žogo preusmeril v kot. V 63. minuti je Keisukeja Hondo zamenjal Valter Birsa in tako dobil prvo priložnost pod novim strategom. 

Zelo blizu vodstva so domači prišli v 68. minuti, ko je preusmerjen strel Robinha pristal v vratnici in preprečil veselje Brazilca in tudi Seedorfa. V 79. minuti pa je v kazenskem prostoru padel Kaka. Nepotreben prekršek gostujočega branilca je nagradil Milan z najlepšo priložnostjo za zmago, ki jo je Balotelli sprejel z odprtimi rokami.

Juve na napeti tekmi prek "Mihove" Sampdorie

Letos v formi nihajoča Sampdoria je bila zadnja ekipa, ki je v okviru Serie A zmagala na Juventus Areni, to se je zgodilo lanskega februarja. Tudi tokrat so bili varovanci Siniše Mihajlovića trd oreh za Torinčane, ki pa so zabeležili še svojo 12. zaporedno prvenstveno zmago (4:2).

Domači so povedli v 18. minuti po dobro odmerjeni globinski podaji Paula Pogbaja, ki jo je kronal Arturo Vidal. Šest minut kasneje je bilo po kotu Carlosa Téveza že 2:0, ko je najvišje skočil Fernando Llorente. Upanje je Dorii vlil avtogol Andree Barzaglija, a je Vidal kmalu iz enajstmetrovke ponovno vzpostavil prednost dveh golov, potem ko je prav Čilenca podrl Vasco Regini.

Pogba pomiril duhove

Sampdoria je v drugem polčasu bila ofenzivno bolj aktivna, nagrada za številne poskuse in podaje iz kota je prišla v 70. minuti, ko je bil pri odbitku z rokavice Gigija Buffona najspretnejši Manolo Gabbiadini, ki je sicer v polovični lasti Stare dame. Omenjeni napadalec je zatem stresel še prečko, preden je Pogba v 78. minuti navijače Juventusa odrešil muk z dobro odmerjenim strelom. 

"To je zahtevna liga. Roma in Napoli imata odlične igralce in če želimo Scudetto, moramo nadaljevati v tem ritmu. Moji goli? Upam, da bom nadaljeval v tej smeri, zelo sem trudim, da bi vseskozi napredoval," je po srečanju za Sky Italia povedal dvakratni strelec Vidal.

Roma razbila Toskance

Drugouvrščena AS Roma ni imela težav s skromnim Livornom (3:0). Zmaga bi bila lahko izražena še z višjo razliko, a je v golu Toskancev blestel Francesco Bardi. Rimljani so sicer povedli v kontroverznih okoliščinah, saj je bil Gervinho v prepovedanem položaju, ko je podaljšal žogo za strelca Mattio Destra. Še pred polčasom je prednost podvojil Kevin Strootman, slednji je nadgradil lepo moštveno kombinacijo s silovitim zaključkom.

V drugem polčasu gostje niso resneje zapretili z vrnitvijo v tekmo, njihov poraz pa je s plasiranim strelom z okrog 15 metrov dokončno zapečatil tokrat odlični Adem Ljajić. Roma je še najbolj resna zasledovalka Juventusa, Livorno se bo krčevito boril za obstanek v Serie A.

Genoa Inter Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Interjeva beda v namočenem pristanišču

Inter je v namočenem pristanišču izgubil sedem minut pred iztekom rednega dela, ko je po kotu z glavo slovenskega vratarja Samirja Handanovića matiral Luca Antonelli in zadel za velliko zmago Genoe.

Tretjeuvrščeni Napoli je še dodatno izgubil stik z vodilnima Juventusom in Romo, potem ko je v Bologni napadalec Rolando Bianchi s praktično zadnjim strelom na tekmi izenačil na končnih 2:2, na klopi pa se je pomembne točke v boju za obstanek veselil tudi Rene Krhin.

Gasperinijevo maščevanje

Antonelli je z visokim skokom kaznoval statično branjenje "interistov" v Genovi in varovancem Walterja Mazzarrija preprečil prekinitev črnega niza, ki se zdaj vleče že osem tekem, na katerih je črno-modrim uspelo zmagati le enkrat.

Na močno namočeni zelenici je med velikimi lužami vratar Mattia Perin izjemno ubranil strel z glavo Rubéna Botte, ki bi gostom prinesel vsaj točko. To je bilo tudi sladko maščevanje Giana Piera Gasperinija, ki je v sezoni 2011/12 osramočen zapustil San Siro po vsega petih tekmah.

Matrijev sanjski debi

Zgodba prvih nedeljskih tekem je brez dvoma izjemen debi Alessandra Matrija. Po tem, ko je Fiorentina zaradi poškodb izgubila oba prva napadalca, po Mariu Gómezu nazadnje še Giuseppeja Rossija, je nekdanji član Cagliarija in Milana že v prvem polčasu svojega debitantskega nastopa zabil dva gola Catanii, kar bo trenerja Vincenza Montello gotovo še dodatno prepričalo, da v konico napada Josipa Iličića (90 minut na klopi) ne bo več silil.

Matri je najprej pripravil gol Matíasu Fernándezu, nato pa z neposredne bližine dvakrat oportunistično matiral sicilijanskega vratarja v razmaku manj kot 15 minut. Na ravno toliko tekmah pri rdeče-črnih je uspel denimo zabiti le en gol.

Rezervist Hernanes je deseterici Lazia na neverjetni tekmi v Vidmu prinesel zmago s 3:2, še kasneje pa je Chievo z Boštjanom Cesarjem in Dejanom Lazarevićem (vstopil je v drugem polčasu) šokirala Parma, za katero je zmagovoti gol globoko v sodnikovem dodatku zabil Alessandro Lucarelli.

Sassuolo na realnih tleh, Benítez nemočen

Sassuolo z Jasminom Kurtićem ni ponovil herojstev iz prejšnjega kola, ko je uspel odpustiti Milanovega stratega Massimiliana Allegrija in izgubil s Torinom (0:2). Allegrijev naslednik Clarence Seedorf bo na večerni tekmi debitiral proti Hellas Veroni.

Nestanovitnost Napolija je še naprej razlog za zaskrbljenost španskega trenerja Rafaela Beníteza, ki je v Bologni verjetno že mislil, da sta mu gola nekdanjih realovcev Gonzala Higuaína in Joséja Callejóna prinesla preobrat in zmago, Bianchi pa je povsem pri koncu izkoristil nezbranost zadnje vrste in z glavo preusmeril žogo v mrežo sinje modrih.

Takrat je Bologna že igrala brez Panagiotisa Koneja, ki je dobil drugi rumeni karton, a z deseterico kljub vsemu uspela šokirati južnjake.

Italijanska liga, 20. kolo:

AS Roma : Livorno 3:0 (2:0)
Destro (6), Strootman (36), Ljajić (78)

Juventus : Sampdoria 4:2 (3:1)
Vidal (18, 41/11-m), Llorente (24), Pogba (78); Barzagli (38/a.g.), Gabbiadini (70) 

Udinese : Lazio 2:3 (1:0)
Di Natale (8/11-m), Agyemang-Badu (68); Candreva (63/11-m), Lazzari (82/a.g.), Hernanes (90)
RK: Onazi (54/Lazio)

Atalanta : Cagliari 1:0 (0:0)
Bonaventura (68)
RK: Ibarbo (90/Cagliari)

Bologna : Napoli 2:2 (1:0)
Bianchi (37), Bianchi (90); Higuaín (63/11-m), Callejón (80)
RK: Kone (84/Bologna)
Krhin (Bologna) je bil na klopi
.

Catania : Fiorentina 0:3 (0:3)
Fernández (25), Matri (28, 41)
Iličić (Fiorentina) je bil na klopi.

ChievoVerona : Parma 1:2 (1:0)
Paloschi (15); Cassano (28), Lucarelli (90)
Amauri (Parma) je v 25. minuti zapravil enajstmetrovko.
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je igral od 64. minute.

Genoa : Inter 1:0 (0:0)
Antonelli (83)

Sassuolo : Torino 0:2 (0:1)
Immobile (25), Brighi (49)
Kurtić (Sassuolo) je igral do 53. minute.

AC Milan : Hellas Verona 1:0 (0:0)
Balotelli (81/11-m)
Birsa (AC Milan) je v igro vstopil v 63. minuti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.