Šport > Nogomet
23 ogledov

Lep gol Birse, avtogol Handanovića

Niang Chievo AC Milan EPA
Inter je na domačem igrišču po zgrešeni enajstmetrovki klonil proti Cagliariju (1:2). Jasmin Kurtić z Atalanto do remija pri Fiorentini (0:0). Valter Birsa je zadel s prostega strela ob porazu Chieva proti AC Milanu (1:3).

Na zadnji nedeljski tekmi sta se v Veroni udarila Chievo, pri katerem Boštjan Cesar zaradi poškodbe ni igral, in AC Milan. Slednji je slavil (1:3) in tako prišel na tretje mesto, "leteči osli" pa so ostali šesti.

V precej zadržanem prvem polčasu so gostje tik pred koncem prišlo do vodstva, ko je s pravo bombo z razdalje zadel Juraj Kucka. Že v prvi minuti nadaljevanja je Milan povišal prednost, lepo je zadel M'Baye Niang.

Nekaj upanja za Chievo je v 76. minuti z izjemnim prostim strelom obudil Valter Birsa, slovenski reprezentant je prefinjeno meril prek živega zidu z 20 metrov. Končni izid je v sodnikovem dodatku s srečnim strelom postavil Carlos Bacca, ki je vstopil le nekaj minut pred tem.

Nov polom Interja

Milanski Inter ne najde poti iz globoke krize, ki pravzaprav traja že nekaj sezon. Tokrat je doma v šokantnih okoliščinah izgubil proti Cagliariju (1:2) in padel na 11. mesto lestvice, za vodilnim Juventusom ima po osmih kolih že deset točk zaostanka.

V prvem polčasu je Inter dominiral in si v 26. minuti priigral enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel Mauro Icardi, iz večih razlogov sporni kapetan pa je zgrešil okvir in si pričakovano prislužil salvo žvižgov. 

Inter je premoč vendarle kronal v 56. minuti, ko je odbitek v mrežo potisnil João Mário. Samir Handanović je sicer moral nekajkrat posredovati, a polom domačih v zadnjih minutah je bil vseeno precej nepričakovan. 

Najprej je po zmedi v obrambi Interja iz bližine v 71. minuti zadel Federico Melchiorri. V 85. minuti pa dokončen preobrat: predložek enega od gostov z desne se je odbil od branilca in spremenil smer, zadel bližjo vratnico in potoval nazaj v polje, pri poskusu lovljenja pa ga je v svojo mrežo nesrečno preusmeril slovenski vratar za veliko veselje Sardincev.

Kurtić nevaren, Iličić poškodovan

Nedeljski spored v Serie A se je začel s tekmo v Firencah, kjer je Atalanta z Jasminom Kurtićem (igral je do 68. minute in dvakrat nevarno zapretil) iztržila remi (0:0). Josip Iličić zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi med Slovenijo in Anglijo, ni bil v postavi Fiorentine.

Genoa je doma remizirala z Empolijem (0:0), čeprav je imela skoraj 60 minut igralca manj. Lazio je v 97. minuti prišel do točke proti Bologni (1:1), Sassuolo pa je v zadnjih minutah prišel do zmage nad Crotonejem (2:1).

Serie A, 8. kolo:

Napoli - AS Roma 1:3 (0:1)
Koulibaly 58.; Džeko 43., 54., Salah 86.

Pescara - Sampdoria 1:1 (1:1)
Campagnaro 23.; Campagnaro 12./ag
RK: Coda (Pescara) 45.

Juventus - Udinese 2:1 (1:1)
Dybala 43., 51./11m, Jankto 30.

Fiorentina - Atalanta 0:0 (0:0)

Genoa - Empoli 0:0 (0:0)
RK: Lazović (Genoa) 34.

Inter - Cagliari 1:2 (0:0)
João Mário 56.; Melchiorri 71., Handanović 85./ag

Lazio - Bologna 1:1 (0:1)
Immobile 97./11m; Helander 10.

Sassuolo - Crotone 2:1 (0:1)
Sensi 83., Iemmello 86.; Falcinelli 2.

Chievo - AC Milan 1:3 (0:1)
Birsa 76.; Kucka 45., Niang 46., Bacca 94.

Ponedeljek:
Palermo - Torino

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.