Slovenija
33 ogledov

Serviser: Na sejmu se splača kupovat!

Na smučarskih sejmih se že več let pojavljajo isti preprodajalci smučarske oprem Žurnal24 main
Ta konec tedna na Gospodarskem razstavišču poteka največja smučarsko - sejemska prireditev v Sloveniji. Na sejmu, ki je brezplačen, pričakujejo več kot 15 tisoč obiskovalcev. Dolgoletni serviser meni, da je ponudba kakovostna.

"Seveda je vprašanje, za kakšnega smučarja kupujemo, torej ali bo s to opremo smučal začetnik ali nek srednji rekreativec," najprej izpostavi dolgoletni serviser smučarske opreme Vine Osredkar s Ski servisa Strel. "Brez pomena je za začetnika kupovati top opremo, ne glede na to, ali je rabljena ali nova," pristavi.

Prepričan je, da je na smučarskih sejmih najti dobro, kakovostno opremo po dostopnih cenah. "Sploh pa je takšna oprema aktualna za otroke, dokler še rastejo, saj jim je oprema lahko že v letu dni enostavno premajhna," izpostavi. Za odrasle smučarje pa je, poleg rabljene, aktualna tudi tako imenovana outlet ponudba. "Na sejmih se da smuči, vezi, čevlje in palice med outlet ponudbno dobiti tudi že za okrog 350 evrov. Toliko nekje bi veljala lanskoletna kolekcija, medtem ko bi rabljeno opremo dobili že za 150, 200 evrov. Odvisno seveda, kakšno opremo bi izbrali," pravi Osredkar. 

Še se spominja zlatih časov

Poudari, da naj se kupci pazijo prevarantov; vsekakor tudi smučarski sejmi niso nobena izjema, tudi tam se najdejo takšni, ki želijo za opremo iztržiti več denarja, kot je ta realno vredna. Kako se temu izogniti? "Glejte, na sejmih, ki jih pripravljajo smučarska društva, je vedno veliko fantov, strokovnjakov, ki lahko svetujejo. Jaz težko rečem, da je treba biti pozoren na to in to, saj je teh reči lahko en kup. Kupci naj se kar obrnejo na te fante, prepričan sem, da bodo radi svetovali."

Osredkar že tri desetletja skrbi za smučarsko opremo številnih Slovenk in Slovencev. Ugotavlja, da so se naše smučarske navade v teh desetletjih močno spremenile. "Spomnim se, da smo bili Slovenci v osemdesetih svetovni rekorderji po menjavi opreme. Takrat so še tekmovali Križaj, Strel in ostali," se smeje spominja smučarski serviser, ki pristavi, da je bilo smučanje takrat res naš nacionalni šport. "In ne le, da smo pogosteje kupovali novo opremo, še več, opremili smo se s top opremo. Treba je bilo imet nov model elank, tistega, ki ga je imel Stenmark, nove pancarje, novo vse."

Smučarija med Slovenci danes je povsem nekaj drugega. Veliko manj ljudi si tako pogosto kupuje nove smuči, smučarji veliko bolj pretehtajo vsak nakup in veliko bolj servisirajo svojo opremo. Nenazadnje se tudi smuča veliko manj dni na leto, kot se je včasih. "Vendar tako je v teh časih na vseh področjih življenja, smučanje ni nobena izjema," sklene smučarski serviser.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.