Slovenija
23 ogledov

Šest jih bo zaslišanih

Glasovanje o mandatarju Saša Despot
Pristojni odbori bodo danes zaslišali šest ministrskih kandidatov.

Prva zaslišanja se bodo začela ob 9. uri. Odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino se bo predstavila kandidatka za ministrico Stanka Cankar. Istočasno bo gospodarski odbor zaslišal kandidata za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Jožefa Petroviča.

Odboru za pravosodje se bo predstavil kandidat za ministra za pravosodje Goran Klemenčič. Matični odbor pa bo obravnaval tudi kandidaturo Violete Bulc, kandidatke za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo.

Popoldan bosta na odborih zaslišana še kandidat za obrambnega ministra Janko Veber in kandidat za finančnega ministra Dušan Mramor.

Mramor  pa je zvečer, torej po zaslišanju na matičnem delovnem telesu, vnovič vabljen še pred zainteresirano delovno telo - komisijo za nadzor javnih financ. Sejo je predsednik komisije Andrej Šircelj (SDS) sklical že za minuli petek, a se je Mramor opravičil. Prav tako so se opravičili člani komisije iz vrst koalicije ter opozicijskih ZaAB in ZL, zato je Šircelj sejo prekinil in ponovno sklical za danes.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.