Šport
65 ogledov

Šest najboljših zavrnilo udeležbo

Trupej Kavčič Poljska Slovenija Vroclav novinarska konferenca Davisov pokal EPA
Slovensko teniško reprezentanco konec tedna čaka še ena izjemno zahtevna naloga. Po porazu v prvem krogu Davisovega pokala v začetku marca proti Slovaški bo v drugem gostovala v Izraelu.

Kapetan Blaž Trupej bo lahko računal na Grega Žemljo, trenutno 301. igralca na svetu, Nika Razborška (714.), Aljaža Radinskega (1279) in Davida Goršiča (1573).

Ob takšni zasedbi in glede na to, da bo imel Izrael na svoji strani Dudija Selo, 90. na lestvici ATP, ter Amirja Weintrauba (436.) je zmaga Slovenije praktično utopija.

"Fantje, ki se vabilu niso odzvali, imajo različne razloge. Blaž Rola lovi boljšo uvrstitev na lestvici ATP, ki bi mu pomagala do nastopa v glavnem delu US Opna. Blaž Kavčič se fizično ne počuti pripravljenega, Janez Semrajc je poškodovan in trenutno sploh ne igra, Tom Kočevar Dešman pa je dal prednost svoji teniški karieri. Tomislav Ternar spremlja Marina Kegla na svetovnem prvenstvu gluhih, Mike Urbanija pa se je odločil, da bo raje igral kvalifikacije v Umagu," pojasnjuje kapetan Trupej.

Neudeležba najboljših igralcev je zdaj postala že stalnica v slovenskem tenisu, zato je Teniška zveza Slovenije stopila v akcijo in pripravila program za mlade igralce. "V pogodbah za mlade igralce je zdaj tudi člen, ki se nanaša na tovrstne primere. Igralec, ki bo zavrnil igranje za slovensko reprezentanco, bo moral vrniti finančna sredstva, ki jih je do tedaj vanj vložila teniška zveza," pravi predsednik TZS Marko Umberger in dodaja: "Žal to ne velja za zdajšnjo generacijo najboljših igralcev, ki daje prednost osebni karieri."

Slovenija je marca v Bratislavi v postavi Kavčič, Žemlja, Kočevar-Dešman, Urbanija izgubila z 0:5, v domovino pa se je vrnila tudi brez osvojenega niza.

Kapetan Trupej vseeno verjame v svoje izbrance. "Ostali so nam fantje, ki so ta trenutek pripravljeni igrati. V Izrael ne gremo z belo zastavo, mislim, da nismo brez možnosti. Upamo na ugoden razplet," pravi Trupej.

V primeru poraza bi imela Slovenija še vedno možnost za obstanek v prvi evroafriški skupini. Konec septembra bi namreč gostila zasedbo Litve, s katero se je v zadnjih šestih letih srečala dvakrat in jo obakrat premagala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.