Svet
99 ogledov

Šest turistov v smrt z motornimi sanmi

Nesreča, dolomiti
1/7
Reuters
V italijanskih Dolomitih se je v petek zvečer zgodila nesreča z motornimi sanmi, v kateri je po prvih podatkih umrlo šest ruskih državljanov, dva sta huje ranjena. Vzrok nesreče še ni znan.

Nesreča se je zgodila na smučišču Cermis pri kraju Cavalese v dolini Trentino, ko so sani zdrsnile s proge, podrle ograjo in padle 100 metrov v globino. Proga Olimpia II, na kateri se je zgodila nesreča, leži približno na 2000 metrih nadmorske višine in je označena kot posebno težavna.

Med smrtnimi žrtvami so po navedbah ruskega konzulata v Milanu štiri ženske, stare od 24 do 48 let, in dva moška, stara 16 in 60 let. Nesreča se je zgodila, ko so se v temi vračali iz gorske restavracije v hotel.

Po navedbah policije je bilo za nesrečo krivo nedopustno vedenje ruskih turistov. Motorne sani s prikolico za prevoz tovora naj bi namreč uporabili brez dovoljenja in močno prekoračili dovoljeno hitrost na progi, ki je bila v tem času že zaprta in ni bila osvetljena. Po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass tudi ne izključujejo možnosti tehnične napake na motornih saneh.

V kraju Cavalese sta se v preteklosti zgodili dveh hudi žičniški nesreči. Februarja 1998 je umrlo 20 potnikov gondole, ko je ameriško vojaško letalo v nizkem preletu pretrgalo nosilni kabel. 22 let pred tem pa se je pretrgal kabel žičnice, zaradi česar je takrat umrlo 42 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.