Slovenija > Črna kronika
123 ogledov

Šest ur pojasnjeval, zakaj je obglavil brata in babico

Policija Andrej Leban Fotografija je simbolna.
35-letni osumljenec dvojnega umora na Krasu je skoraj šest ur pojasnjeval motiv za svoje dejanje.

Za osumljenca je po končanem zaslišanju sodnik odredil sodno pridržanje. Osumljeni je skoraj šest ur pojasnjeval motiv za umor, ki pa je po besedah njegovega odvetnika Gorazda Gabriča zelo zapleten. Odvetnik meni, da je to "stvar drugih institucij in izvedencev", pri čemer je potrdil, da s tem misli izvedence psihiatrične stroke. Zaslišanje osumljenca se bo nadaljevalo danes ob 10. uri.

35-letni moški je s hladnim orožjem oz. orodjem umoril 31-letnega brata in 80-letno babico. Trupli je obglavil in glavi sežgal v peči. Trupli naj bi ležali vsako v svoji sobi, zato naj bi sklepali, da ju je umoril, ko sta spala. 

Po poročanju Primorskih novic naj bi se umor v vasi Lukovec zgodil že v noči na ponedeljek. Trupli naj bi ležali vsako v svoji sobi, zato naj bi sklepali, da ju je umoril, ko sta spala, piše Regional Goriška. Osumljenec naj bi najmanj 12 ur kasneje poklical policiste. Kot je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper Dean Jurič, je osumljenec pred prihodom policije hišo delno počistil.

Osumljenec naj bi zadnjih nekaj let živel v Novi Gorici, kjer naj bi delal kot taksist.

 

 

 

Komentarjev 1
  • ode 12:30 26.marec 2017.

    Kajn je bogu dve uri pojasnjeval, zakaj je ubil Abela. Zato, ker ga je preveč udaril!