Magazin
15 ogledov

Sestavite si popolno stanovanje

Nekatere dobre barvne kombinacije se vam mogoče razkrijejo šele pri "poskusu". Žurnal24 main
Vas misel na prvo opremljanje stanovanja, v katerega se selite, ali prenovo stanovanja, v katerem že nekaj časa živite, navdaja z grozo?

In v mislih imamo le "zmerno operacijo", torej brez večjega razkopavanja sten. A že izbira novega parketa, pohištva in barv, ki si jih želimo na stenah, je za marsikoga zelo zoprna. Zato si, preden začnete opremljati, raje vzemite čas za razmislek in "poskuse". Čeprav se vam morda ideja o poskusni tablici zdi nekoliko neumna, je ne opustite takoj. Če se prenove oziroma opremljanja prostora namreč lotite tako, boste morda prihranili veliko živcev, časa in denarja, saj bo napak zelo verjetno manj.

"Poiščite" vaše sanjsko stanovanje
V pomoč naj vam bodo revije – iz njih izrežite fotografije dnevnih sob, kuhinj, spalnic, otroških sob ..., ki so vam všeč. Pozorni bodite tudi na barve in vzorce. Če ste se na fotografiji v reviji zaljubili v čudovito modro steno, poglejte še talne obloge, pohištvo in vse drugo na fotografiji. Vam je barva stene (tako zelo) všeč tudi zaradi zofe ali parketa?

Sprehod po trgovinah
Sledi "inšpekcija" trgovin, kjer zbirajte vzorčke. Če se le da, domov prinesite koščke parketa, po kakršnem bi radi hodili v svojem stanovanju, koščke blaga, v katerega bo oblečena vaša nova zofa, košček blaga za zavese, košček materiala, iz katerega bo vaša kuhinja, košček keramične ploščice za kopalnico ali kuhinjo ...

Lotite se dela
Vzemite velik list papirja ali risalni list ter začnite razporejati fotografije in vzorčke. Poskušajte čim bolj "oponašati bodočo resničnost": vzorček parketa naj bo na dnu, vmes postavite "košček zofe" (v primeru, da si poskušate pričarati dnevno sobo) in na vrh zavese. Zraven postavite fotografije in kmalu se vam bo morda začelo svetlikati, ali je vaša zamisel dobra – predvsem, kako se ujemajo materiali in barve. Razporejajte in poskušajte toliko časa, da boste zares zadovoljni. Se barve in materiali tepejo ali ujemajo?

Nikar ne hitite

In če ste pri prijateljih, v pohištvenem salonu ali kje drugje videli nekaj natančno takega, kot ste si vedno želeli, razmislite, kako bi bilo to (barva stene, kos pohištva, kuhinja ...) videti v vašem stanovanju. Podoben poskus lahko naredite za kuhinjo, dnevno sobo, spalnico ... Samo nikar naj se vam ne mudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.