Svet
37 ogledov

Šestletna transseksualka dobila svojo pravico

Coy Mathis Youtube
Mlada transseksualka, ki šteje komaj šest let, je končno dobila pravico, da lahko v šoli uporablja stranišče za deklice.

Coy Mathis iz Kolorada je eden izmed šestletnih trojčkov. Že pri zelo zgodnji starosti je začel kazati, da so mu bolj všeč stvari za deklice; pri petih mesecih je denimo svoji sestrici Lily ukradel rožnato odejo, kasneje pa je kazal vse manj zanimanja za avtomobilčke, dinozavre in oblačila za fante. Svojima staršema je rekel, da noče zapustiti hiše, če mora nositi oblačila za fantke, postal je depresiven in odsoten, staršema je celo rekel, naj ga odpeljeta k zdravniku, da ga "popravi". Starša Kathryn in Jeremy sta kmalu spoznala, da je v telesu njunega sina ujeta deklica, zato sta se odločila, da ga bosta pri tem podprla in mu pomagala živeti kot deklica.

V šoli, ki jo obiskuje Coy, so sprva sprejeli njeno drugačnost, a čez nekaj časa so staršema sporočili, da ne sme več uporabljati stranišča za deklice. Rekli so ji, da lahko hodi na stranišče za učitelje ali pa v prostore zdravniške sestre. Starša sta se pritožila in dejala, da bo to le še spodbudilo stigmatizacijo njune hčerke, ter da jo bodo drugi otroci še bolj ustrahovali.

Coy sta začasno izpisala iz šole in jo poučevala doma, ravno preteklo nedeljo pa so po pravni poti odločili, da lahko uporablja stranišča za deklice. Kar nekaj šol, vključno s tistimi v Koloradu, je pred kratkim uzakonilo, da transseksualni šolarji lahko uporabljajo tisto stranišče, s katerim se identificirajo.

Komentarjev 6
  • mph 21:43 26.junij 2013.

    Drugače pa ubogi otrok, kaj ga čaka v življenju zaradi raznih Boschtjanov in podobnih.

  • mph 21:33 26.junij 2013.

    Ne, to ste poskusili med vašim tretjim rajhom, pa vas je normalen svet na srečo porazil. Naciste in fašiste pa bi bilo trajno za odstranit, ker zdravila kot kaže ni.

  • Boschtjan Zupanchich 21:18 26.junij 2013.

    Mladi duševni bolniki. Take Bomo v Novi Dobi Človeštva pošiljali na Zdravljenje.