Svet
5 ogledov

Šestletni deček na listi teroristov

Adam Syed Ahmed Profimedias
Muslimanski deček Adam Syed Ahmed je uvrščen na protiteroristično listo s prepovedjo letenja, ker je njegovo ime podobno osumljenemu teroristi.

Četudi je kanadska vlada že pretekli mesec obljubila, da bo težavo odpravila, je šestletni muslimanski deček Adam Syed Ahmed še vedno na t. i. seznamu "No-Fly List", v družbi osumljenih teroristov.

Kanadske oblasti so napovedale, da bodo izboljšale učinkovitost liste in sporočile, da so letalskim družbam naročila, naj do tedaj otrok, mlajših od 18 let ne vključijo v varnostne preglede.

Starši niso mogli opraviti prijave na let

 

Kljub temu Syedovi starši v petek, 4. marca niso mogli opraviti spletne prijave na let za svojega sina pred načrtovanim letom iz Toronta v Edmonton, kamor so bili namenjeni na praznovanje poroke. 

"Naš šestletni sin je še vedno na  #NoFlyListKids," je njegova mati objavila na Twitterju. "Kdaj se bo to končalo?"

Težave s podobnimi imeni

V pismu staršem je kanadski notranji minister Ralph Goodale dejal, da vlada išče načine, kako bi lahko razločila ljudi s podobnimi ali enakimi imeni.

Komentarjev 2
  • brezheca 17:32 05.marec 2016.

    Kaj,če bi se ti preimenoval? Ime Butelj bi ti lepo pristojalo.

  • kapibara 15:56 05.marec 2016.

    Prevečkarta so se teroristim okoristili na račun otrok, di bi pa sedaj le ti bili izvzeti iz kontrole...!! Naj aga preimenujejo.. volk sti- koza musli pojehana..