Svet
560 ogledov

Šestletnica se je v Gardalandu hudo poškodovala

Gardaland Žurnal24 main
Deklica, ki se je med prazniki hudo poškodovala v Gardalandu v Italiji, je izven življenjske nevarnosti, piše Italijanska tiskovna agencija Ansa.

Šestletnica se je hudo poškodovala, ko se je z materjo zabavala na vrtečih skodelicah v novem delu parka Kung fu Panda. Zaradi vrtenja je deklica zletela iz skodelice in se močno udarla v glavo. 

Skodelice | Avtor: Youtube Youtube
Na kraju nesreče jo je takoj oskrbel tamkajšnji zdravnik, nato so jo odpljali v bolnišnico Borgo Trento di Verona. V parku so nemudoma izvedli tudi preiskavo o nesreči in vrtiljaku. Med preiskavo so zaenkrat ugotovili, da ni šlo za tehnične motnje ali pomanjkljivosti pri varnosti.

Pred tem dve nesreči

Gardaland letno obišče okoli tri milijone ljudi, zelo priljubljen je tudi med Slovenci. V vsej zgodovini sta se v Gardalandu po poročanju Anse zgodili dve nesreči. Julija 2008 je osemnajstletnika do smrti zbil dvignjeni vlakec. Do nesreče je prišlo, ko se je osemnajstletnik sklonil na tirnice, da bi pobral kartico. Zanj je bil usoden udarec vagona enotirnega vlakca.

Večja nesreča se je zgodila julija 1992, ko se je zlomila roka od panoramskega kroga, kar je povzročilo odstop štirih ladjic. Tedaj je bilo ranjenih 27 ljudi, preiskovalci pa so zaključili, da je šlo za tovarniško napako

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.