Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Sestre iz požara reševale paciente

KBC Split KBC Split
Po zaslugi pogumnih sester in tehnikov med požarom v splitskem kliničnem centru ni bilo poškodovanih.

Zaradi napake v električni napeljavi je po poročanju hrvaških medijev na oddelku za nevrokirurgijo kliničnega centra v Splitu izbruhnil požar, v katerem k sreči nihče ni bil poškodovan, je pa nastala več milijonska materialna škoda.

Poškodovanih ni bilo predvsem zaradi hitrega posredovanja zaposlenih na oddelku, predvsem medicinskih sester in tehnikov, ki so, tudi nepokretne paciente prenesli na balkon, od koder so jih reševali preko ograje.

Evakuirali 27 ljudi

"Pomislils sem, moj bog, kdo nam bo pomagal," je za 24sata dejala glavna sestra KBC Split Marija Županovič. "Medicinske sestre so vse naredile profesionalno. Dve med njima imata manj kot petdeset kilogramov, a sta prenašale paciente."

Požar je izbruhnil v noči na nedeljo, zaradi česar so morali evakuirati 27 oseb. Gasilci so prišli v nekaj minutah po prejemu obvestila o požaru in ga kmalu tudi spravili pod nadzor.

Materialna škoda uradno še ni ocenjena, a bo gotovo velika, sanacija pa bo po navedbah odgovornih trajala vsaj mesec ali dva.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:07 20.september 2015.

    "Dve med njima imata manj kot petdeset kilogramov, a sta prenašale paciente."uuuf....to pa si ne predstavljam kak težko je to blo za njiju.... noro....